O camera cu un design deosebit trebuie sa contribuie la crearea unui stil unitar, o combinatie care sa defineasca individualitatea proprietarului. Baia este un spatiu al relaxarii, in care este nevoie de o amenajare deosebita si totusi utilitara, care sa permita tot confortul.
Ambientul special al camerei de baie se poate obtine prin obiecte sanitare aparte, avand in vedere diversitatea ofertei. O chiuveta clasica este cea alba, din portelan, insa una deosebita va fi cea din sticla, fara picior, ultima tendinta in materie. Forma si culoarea reprezinta strandarde de calitate.
Echilibrul in design este esential, de aceea, daca vreti sa realizati o baie pe masura amenajare baiedorintelor dumneavoastra, nu va sfiiti sa creati un spatiu cat mai amplu, luminos, care sa permita miscarea libera. Intrucat culorile calde dau senzatia de apropiere, deci miscoreaza, este de preferat ca, in amenajarea baii, sa fie utilizate culori mai reci, precum albastru, verde, bleu. Pentru cei care doresc un aspect retro, se pot folosi produse patinate. Totodata, combinatia auriu si crom creeaza o atmosfera de antic.
In ceea ce priveste problemele de luminozitate ale baii, ele pot fi mascate prin cateva trucuri. Astfel, faianta fara model, uni, da impresia de suprafata curgatoare si face baia sa para mai mare. Niste spoturi aplicate cu ingeniozitate deasupra oglinzii din dreptul chiuvetei si o aplica chiar deasupra cazii sunt solutii pentru a capta mai multa lumina. In plus, un dulapior pentru medicamente din usi cu oglinzi este optiunea pentru o camera de baie utilata si luminoasa.
Spatiul limitat al baii lasa loc unor idei ingenioase. Un suport din crom lucios atasat in spatiul de langa chiuveta este ideal pentru prosoapele de maini si fata. Optati pentru placarea unui perete liber cu oglinizi, de care sa atasati doi sau trei butoni pentru prosoapele de corp.
O baie spatioasa este echivalentul, adesea, a unei bai luminoase. Optati pentru o chiuveta care sa se sprijine pe un dulapior in care sa pastrati obiecte utile in baie, cum ar fi rezerve de sapmon si creme de fata sau corp. Faianta si gresia deschise la culoare pierd adesea la capitolul curatenie, deoarece aduna si face mult mai vizibila murdaria, insa ajuta in ceea ce priveste luminozitatea.
Usa din baie vi se pare… neinteresanta? Captati mai multa lumina sau reflectia unei ferestre printr-o usa tipic frantuzeasca. Intregul proiect presupune o usa banala care, in locul geamului, sa aiba aplicata o oglinda cu fata dubla, impartita in patrate de lemnul subtire al tamplariei. Daca baia este varuita in alb, optati si pentru o tamplarie alba, care sa fie insa in armonie cu restul casei.
Garniturile si robinetele de la baie nu trebuie sa va limiteze imaginatia. Exista pe piata modele variate. Spre exemplu, folositi pentru cada o baterie in care robinetii sa fie amplasati la capatul unui cilindru din inox, care sa se armonizeze cu suportul pentru prosoape sau cu un dulapior metalic cu o forma cilindrica.
O baie luxoasa poate include materiale precum granitul sau marmura naturala. Daca aceasta idee nu va incanta, combinati produsele din gresie si faianta cu sticla, marmura sau metalul.
In ceea ce priveste cazile, in voga sunt cele acrilice, preferate datorita varietatii modelelor si, in cazul celor deosebite, a hidromasajului. Culorile si formele diverse permit armonizarea cu restul mobilierului de baie. Pentru traditionalisti, cazile din fonta sunt inca o varianta de preferat, gratie durabilitatii lor.