Instaleaza gratuit aplicatia pentru Android
Toate categoriile
  • Toata tara
    CAUTA

    Animale de Comp...

    Galerie foto


    Bichon Maltese

    Durata de viaţă:12-14 ani; 


    Grupa: de companie, talie mică ;


    Culoarea : alb. Cafeniu deschis sau gălbui la urechi sunt pete acceptate, deşi nu dorite;


    Lungimea firului de păr : lung;


    Năpârlire : Bichon Maltez - caine cu naparlire uşoară;


    Înălţimea : 23 – 25 cm la mascul şi la femelă la greabăn;


    Greutatea : 1,8 – 2,7 kg (dar nu mai mult de 3,5 kg) la mascul şi la femelă.


    Suprafaţa de trai : Cainii Bichon Maltez nu este o rasa pentru traiul în afara casei, pentru că pot cădea pradă altor animale mai mari. Blana lor nu este suficient de groasă şi de uscată pentru a le ţine de cald pe timp de ploaie sau vânt puternic. Rasa Bichon Maltez este perfecta pentru traiul în apartament. Nu trebuie lăsaţi nesupravegheaţi într-o casă unde sunt numai copii mici, deoarece sunt fragili şi pot fi răniţi foarte uşor.


    Generalitati


    Rasa de caini Bichon Maltese este una considerata a fi cea mai străveche dintre rasele de companie de talie mică din Europa. Mult timp cainii bichon maltez au fost preferaţii nobilimii, familiilor regale şi aristocraţiei deoarece sunt manieraţi şi plini de afecţiune. Cainii din aceasta rasa au un comportament plin de graţie şi de ţinută regală. Originea acestei varietati de bichon  nu este clar cunoscută, dar s-a presupus că ar fi undeva în jurul anului 6000 î. Hr., dar dovezi ale existenţei lor apar şi la egipteni în anii 300-600 î.Hr. şi desenaţi pe urnele şi vasele greceşti din jurul anului 500 î.Hr.


    Gâtul acestui caine trebuie să fie suficient de lung pentru a putea susţine ridicarea capului cât mai sus. Corpul este compact, pieptul este larg cu coastele bine dezvoltate şi are o aparenţă de a fi suflecat uşor pe spate. Picioarele din spate sunt puternice, bine aranjate în ceea ce priveşte încheietura genunchiului şi părţii de mijloc a piciorului. La fel sunt şi picioarele din faţă; iar în ceea ce priveşte părul care acoperă picioarele, acesta nu trebuie să fie prea bogat pentru a nu împiedica deplasarea. Capul rasei bichon maltez este acoperit de un păr bogat, la fel ca şi urechile, uşor ondulat şi mătăsos la atingere. Ochii sunt mici, rotunzi, de culoare închisă, tot timpul alerţi. Nasul este negru, deşi uneori se poate decolora spre maroniu sau chiar roz pe timp de iarnă; ceea ce se remediază prin expunerea cainelui la cât mai mult soare posibil. Codiţa prezintă un fir de păr lung, bogat şi este purtată cu mândrie sus, uşor curbată spre spate. Muşcătura lui este una asemănătoare cu cea de foarfece.  


    Un caine din rasa Bichon Maltez care este de calitate şi în standardele rasei, va părea că pluteşte la nivelul pământului fiind înconjurat de un nor de blană albă ca mătasea (asta la varsta maturitatii).


    Caracterul/Temperamentul


    Cainii Bichon Maltez radiază de fericire şi plăcere atunci când se află în compania oamenilor şi mai ales atunci când sunt angajaţi în diverse jocuri alături de aceştia. Sunt foarte inteligenţi, plini de vivacitate şi jucăuşi. Au o tendinţă socială foarte dezvoltată şi sunt foarte bucuroşi dacă se află în centrul atenţiei familiei sau chiar pe scena concursurilor.


    Această rasa mică şi drăguţă este una iubitoare şi plină de veselie; un companion perfect şi pe deplin devotat stăpânului. Cainii Bichon Maltez sunt firi gentile, de încredere şi ascultătoare. De obicei sunt amiabili, răbdători şi adoră să fie ţinuţi în braţe, mângâiaţi. Nu vor avea probleme în a se înţelege cu alte animale din casă sau gospodărie; dar nu trebuie ţinuţi la îndemâna copiilor nepăsători sau rău-educaţi pentru a putea evita accidentele nefericite. De cele mai multe ori vor stabili o legătură puternică cu o persoană din familia sa, dar asta nu înseamnă că îi va respinge sau ignora pe ceilalţi. În cazul în care sunt lăsaţi singuri o perioadă mai mare de timp se produce frustrare în ei deoarece ei sunt obişnuiţi să aibă mereu compania oamenilor. Nu se vor descurca bine singuri şi nu este indicat de a-i lăsa astfel pentru a nu transforma caracterul cainelui într-unul distructiv şi speriat. Pot dezvolta şi trăsături specifice cainilor de paza, fiind uneori prea protector cu stăpânii, familia sau teritoriul lor. Ei pot recurge la lătrat şi chiar muşcat dacă percep o ameninţare la adresa stăpânilor. Sunt lipsiţi de frică, viguroşi şi agili, deşi sunt de talie mică. Sunt caini devotaţi şi loiali familiilor care îi adoptă.


    Blana


    Cainele Bichon Maltez are o blană elegantă, cu părul lung şi mătăsos. Aceasta este dreaptă, nu este însoţită de o sub-blană şi culoare care predomină la ei este albul, pur şi strălucitor.  Ei nu năpârlesc ca alte rase, nu veţi avea problema strânsului firelor de păr de prin toată casa. Mantaua lor bogată şi de un alb mătăsos este marca lor de originalitate, după care poate fi deosebit un Bichon Maltez de alte rase. Unii caini pot avea părul cârlionţat, ondulat sau cu aspect de lână; orice în afară de textura mătăsoasă nu se încadrează în standardele rasei şi nu va fi primit în concursuri.


    Unii stăpâni de caini Bichon Maltez preferă să adauge după spălarea cu şampon şi un balsam care să ajute la menţinerea texturii firului de păr şi să fie mai uşor de pieptănat. Dar este foarte important ca după baie să nu rămână nici o urmă de şampon sau de balsam în blana cainelui deoarece poate duce la distrugerea firului de păr; se vor usca cu prosopul până se va simţi umezeala transpusă pe acesta. Apoi se va termina uscarea cu un uscător de păr la o viteză mică şi niciodată cu aer cald pentru a nu determina ruperea firului. Utilizând o perie cu ace sau fără, se va peria în direcţia firului de păr; asigurându-vă că fiecare secţiune este complet uscată înainte de a trece mai departe. Nu uitaţi să acordaţi o atenţie sporită capului şi picioarelor deoarece acestea sunt suprafeţele care tind  să se încâlcească cel mai uşor.


    Ingrijire


    Blana acestor catei necesită periere zilnică pentru a îndepărta mizeriile şi mai ales pentru a preveni încâlcirea părului. Părul lor este foarte moale şi mătăsos, de aceea o îngrijire atentă este indicată în cazul acestei rase. De asemenea, este bine a fi îmbăiaţi sau a se şterge blana în mod regulat pentru a-i păstra luciul şi aspectul mătăsos. Ochii trebuie curăţaţi şi îngrijiţi zilnic pentru a se preveni apariţia unui urcior. La fel de important este a se menţine urechile curate şi libere de fire de păr rătăcite. O atenţie pentru curăţare şi îngrijire trebuie acordată ochilor, care lăcrimează constant; ca urmare vor avea şi marginile acela negre în jurul ochilor care par a fi aureole.  


    Printre bolile la care sunt predispuşi cainii Bichon Maltez se numără probleme cu ochii, bolii ale pielii şi disfuncţii respiratorii. Cainii din rasa Bichon Maltez nu sunt potriviţi pentru traiul în climate foarte călduroase sau condiţii de umezeală. Pot fi pretenţioşi în ceea e priveşte mâncarea şi pot suferi foarte uşor de indigestii. Igiena dentară este importantă pentru a se putea preveni pierderea sau distrugerea dinţilor.


    Dresajul


    În unele cazuri cainii Bichon Maltez sunt dificili în ceea ce priveşte obişnuirea lor cu traiul în casă, de aceea este recomandat a fi dresat pentru a-şi face nevoile la lădiţa cu nisip. Socializarea lor trebuie să se petreacă la o vârstă foarte fragedă, pentru a nu fi un caine sfios şi temător sau unul prea bătăios şi reticent cu ceilalţi. Niciodată nu trebuie să aplicaţi un dresaj drastic, aspru şi cu comenzile date pe un ton ameninţător sau dur. Pentru a fi un dresaj eficient trebuie să fie făcut cu gentileţe, dragoste, insistenţă, răbdare şi mai ales cu recompense. Sunt adepţii învăţării trucurilor şi vor răspunde foarte bine la un asemenea dresaj. Uneori puteţi folosi aceste trucuri ca şi recompensă pentru celelalte comenzi care încercaţi să i le impuneţi în comportament. De obicei, nu este necesar a se insista cu dresajul pentru supunere, deoarece sunt firi foarte ascultătoare, mai ales faţă de stăpân.


    Activitatea


    Cainii din rasa Bichon Maltez nu necesită exerciţii de un nivel înalt de greutate. Sunt potriviţi pentru traiul în apartamente mai mici sau în case. Se bucură de o plimbare zilnică în aer liber, sesiune de joacă în sufragerie sau în alte camere din casă sau chiar şi de jocuri ce implică fuga în cadrul unei curţi mici sigure. Sunt firi foarte sociabile şi nu se vor da în lături de la o joacă cu alţi caini sau cu copiii. Dacă reuşiţi să-i faceţi rost de întâlniri pentru joacă în parc aceasta îl va mulţumi pe deplin pe catelus. În momentul în care ieşiţi din casă este indicat să-l aveţi mereu sub supraveghere şi ţinut în lesă.  


    Rezervaţi de la natură, trebuie să fie obişnuiţi cu cât mai multe situaţii, animale şi oameni pentru a fi sociabili şi socializaţi pe deplin; şi asta la o vârstă cât mai fragedă. Socializarea poate fi asociată cu recompensele verbale sau culinare, cu mângâierile şi alte reacţii pozitive la comportamentul corect pe care-l urmăriţi la ei.









    Home · Adauga anunt · Modifica anunt · Login · Inregistrare firma · Forum · Widget anunturi · Semnalati o neregula · Contactati echipa Anunturi AZ ·

    Index produse:   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   X   Y   Z
    Descarca gratuit aplicatia pentru telefonul tau


    Va doriti propriile produse listate aici ? Creati-va propriul magazin virtual pe aaz.ro.

    Informatiile despre preturi, produse si servicii sunt oferite de terte parti si doar pentru informare. AAZ.ro nu garanteaza acuratetea informatiilor si nu este raspunzator pentru nici o eroare, omisiune sau intarzieri,
    nici pentru orice neintelegeri sau pierderi datorita acestor informatii. Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Stergerea contului | Cookies | Siguranta online | ANPC | Contact



    Verified by VISA MasterCard SecureCode
    AAZ.ro © 2008