Instaleaza gratuit aplicatia pentru Android
Toate categoriile
  • Toata tara
    CAUTA

    Animale de Comp...

    Galerie foto


    Bulldog Francez


    Aşteptarea de viaţă : 9 – 13 ani;
    Grupa: Mastiff, de companie;
    Culoarea : cafeniu, cafeniu cu alb, roşcat cu alb şi orice culoare solidă cu excepţia negrului;
    Blana : scurtă;
    Dimensiuni: medii;
    Năpârlire : uşoară;
    Înălţime : 27 – 30 cm la mascul; 20 – 28 cm la femelă;
    Greutate : 9 –13 kg la mascul; 8 – 12 kg la femelă;
    Mediu de trai: Această rasa este potrivită pentru traiul într-un apartament. Pot fi foarte inactivi în interior şi se pot mulţumi să trăiască şi fără o curte la dispoziţie.

    Origine

    Rasa Bulldog francez a fost iniţial dezvoltată în Anglia ca o variantă miniaturală a Bulldog-ului englez. Crescătorii francezi de caini au importat în anii 1860 unele exemplare din aceşti Bulldogi din Marea Britanie şi i-au încrucişat cu Terrieri francezi. Trecătorii din Franţa au admirat profund aceşti caini importaţi şi aceasta a dus la denumirea de Bulldog francez. Atunci când rasa a fost în cele din urmă adusă înapoi în Anglia pentru expoziţii, englezii au fost tulburaţi de denumirea de Bulldog francez, deoarece Bulldog-ul este originar din Anglia şi mai ales pentru că Bulldog-ul era simbolul tradiţional al culturii engleze.

    Descriere

    Este un caine de dimensiuni mici, solid cu urechi mari, ridicate, rotunde şi asemănătoare cu cele ale liliecilor; cu un bot scurt, cârn şi puternic. Capul pătrat şi plat nu este la fel de masiv ca cel al Bulldog-ului englez. Fruntea este rotundă. Înălţimea nu este importantă atâta timp cât este bine echilibrat; trebuie să fie aproximativ la fel ca lungimea de la umeri al coadă. Câinele trebuie să aibă o formă ca de pară, cu umerii mai largi decât suprafaţa corpului de la coadă. Blana scurtă, moale, uşor de întreţinut poate avea mai multe culori, fie compacte pe tot corpul, fie cu pete. Pielea este moale şi uşor desprinsă de corp, ceea ce determină o să fie un caine plăcut la atingere. Ochii sunt proeminenţi, rotunzi şi de culoare închisă; iar muşcătura lor este clară şi evidentă. Coada acestor caini poate fi dreaptă sau de forma unui sfredel.

    Rasa Bulldog-ului francez este una mică, alertă, de companie. Descinde dintr-o varietate de Bulldog englez, care nu erau foarte populari în Anglia şi la jumătatea secolului al 19-lea mai multe exemplare au fost importate în Franţa unde au fost încrucişate cu o rasă nativă. Bulldog-ul francez a fost foarte căutat ca şi caine de companie în mediile aristocrate, atât în Franţa, cât şi în America la începutul secolului 20. Recent a devenit foarte popular ca şi companion şi caine de familie.

    Temperament

    Bulldog-ul francez este un companion plăcut şi uşor de întreţinut. Fire foarte jucăuşă şi plină de afecţiune, drăguţă şi absolut adorabilă; Bulldog-ul francez are o personalitate înclinată spre comic şi adoră să facă pe clovnul pentru a-şi face stăpânul să râdă. Este inteligent şi uşor de mânuit, curios şi alert. Se împacă foarte bine cu alte animale, dar de cele mai multe ori se leagă puternic de o anumită persoană. Se pot juca la fel de bine şi cu alţi caini, dar unii masculi pot avea un comportament agresiv faţă de cainii străini. Această rasa are nevoie de prezenţa umană pentru a se simţi bine şi dezvolta în voie. Nu se poate să vă cumpăraţi un asemenea caine şi mai apoi să-l ignoraţi, deoarece se poate să dezvolte alte comportamente distructive şi dominante, făcându-vă casa şi viaţa un calvar. Sunt plini de voinţă şi pot fi uşor dresaţi dacă stăpânul are suficientă răbdare. Sunt caini care răspund bine la un dresaj presărat cu răbdare şi consistenţă. Dar un dresaj al acestor caini nu trebuie niciodată să includă lovirea sau tratamentul aspru, ameninţător. Sunt caini curaţi, entuziaşti şi uneori nu ştiu când să se oprească, dar nu sunt mari săritori şi zgomotoşi. Cel mai bine se împacă cu copii cu vârste mari şi răbdători, nu apucaţi sau mofturoşi. Pot să saliveze uneori prea mult; dar cei mai mulţi dintre ei nu fac aceasta. În schimb este un vânător nemilos de şoareci.

    Probleme de sănătate şi îngrijire

    Bulldogi francezi sunt predispuşi la probleme cu ochii şi cu căile respiratorii. Dacă au o greutate mult peste normal vor întâmpina dificultăţi în respiraţie, din cauza unui abdomen umflat. Pot să aibă o respiraţie şuierătoare, să sforăie sau să aibă probleme cu eliminarea gazelor. Sunt cunoscuţi pentru faptul că nu se descurcă foarte bine cu înotul şi de aceea ar trebui supravegheaţi dacă sunt lângă o sursă deschisă de apă pentru a preveni un eventual înec.

    De cele mai multe ori femelele au nevoie de ajutor la naştere din cauza capetelor mari ale puilor, se va recurge la operaţii de cezariană. Potenţialii cumpărători ai cainilor din această rasa trebuie să fie conştienţi că aceşti caini necesită o întreţinere atentă şi că o bună şi constantă legătură cu medicul veterinar este mai mult decât indicată. Alte probleme care pot apărea sunt cerul gurii moale şi alungit; nări stenice; hemivertebre şi degenerare prematură de disc; luxaţii patelare; alergii.

    Sunt caini sensibili la temperaturi extreme. Supraîncălzirea corpului poate duce la insolaţii. Preferă climatele mai răcoroase şi temperate. În ceea ce priveşte perierea nu sunt foarte pretenţioşi. O periere săptămânală va fi suficientă; iar o baie odată pe lună este bine-venită. Nu este o rasa care să năpârlească mult, dar prin periere veţi putea ţine sub control acest aspect.

    Un aspect important al igienei şi sănătăţii lor este acela legat de curăţarea constantă şi atentă a pielii şi urechilor lor. Cea mai bună metodă este aceea de a folosi cârpe sau feşe din bumbac uşor umezite cu care să frecaţi suprafaţa cutelor pielii de pe tot corpul. Această operaţie va ajuta la prevenirea infecţiilor bacteriene la nivelul pielii. Unghiile acestui caine trebuie scurtate periodic şi verificate labele picioarelor de eventuale răni sau despicări.


    Exerciţii şi dresaj

    Bulldog-ul francez necesită o plimbare zilnică, dar fiţi atenţi să nu faceţi această mişcare în perioade cu temperaturi crescute. Adoră să alerge şi să se joace; şi pot face acest lucru ore în şir dacă nu îi opriţi. Este bine să limitaţi timpul de joacă pentru a preveni eventualele probleme cu respiraţia. Unii catei au un nivel al energiei mai ridicat decât alţii.
    Bulldog-ilor francezi nu le place să primească ordine. Au nevoie de mult timp pentru a adera la noi sarcini şi atenţia lor este uşor distrată. Stăpânii acestor mici caini vor avea o voinţă proprie puternică şi o resursă de răbdare nesfârşită. Învăţând să se supună la comenzile de bază este un aspect foarte important care trebuie să fie inclus în dresajul lor cât mai repede.
    Vor trebui să înveţe de mic că nu este un comportament acceptat acela de a sări pe oaspeţi, de a inspecta conţinutul lăzilor de gunoi sau de a folosi hainele murdare pe post de jucării de mestecat. Învăţarea lor la o vârstă fragedă va avea rezultate mult mai bune şi pot duce la un trai mai plăcut cu un asemenea caine. Personalitatea lor norocoasă şi jucăuşă este un plus la dresarea lor.







    Home · Adauga anunt · Modifica anunt · Login · Inregistrare firma · Forum · Widget anunturi · Semnalati o neregula · Contactati echipa Anunturi AZ ·

    Index produse:   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   X   Y   Z
    Descarca gratuit aplicatia pentru telefonul tau


    Va doriti propriile produse listate aici ? Creati-va propriul magazin virtual pe aaz.ro.

    Informatiile despre preturi, produse si servicii sunt oferite de terte parti si doar pentru informare. AAZ.ro nu garanteaza acuratetea informatiilor si nu este raspunzator pentru nici o eroare, omisiune sau intarzieri,
    nici pentru orice neintelegeri sau pierderi datorita acestor informatii. Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Stergerea contului | Cookies | Siguranta online | ANPC | Contact



    Verified by VISA MasterCard SecureCode
    AAZ.ro © 2008