Instaleaza gratuit aplicatia pentru Android
Toate categoriile
  • Toata tara
    CAUTA

    Animale de Comp...

    Galerie foto


    Ciobanesc German

    Durata de viaţă : Rasa de caini Ciobanesc german traieste intre 11-14 ani;

    Grupa: Ciobanesti;

    Ţara de origine : Germania;

    Greutate : 34 – 40 kg la masculi şi femele;

    Înălţime: 59 – 65 cm la masculi; 55 – 59 cm la femele;

    Talia: mare;

    Blana: medie;

    Culoare: Rasa de caini Ciobanesc german are culori precum negru sau gri închis, şa neagră cu pete cafenii sau maroniu deschis;

    Condiţii de trai: Rasa Ciobanesc german se adaptează în orice mediu de trai, fie rural sau urban, atâta timp cât le sunt îndeplinite nevoile de exerciţiu şi mişcare. O curte îngrădită este esenţială pentru un astfel de caine.

    Lungimea blănii este medie, cu firul de păr drept, aspru şi lipit de corp, cu o sub-blană deasă şi moale. Pot exista trei varietăţi de Ciobanesc german: cu blana aspră, cu părul lung şi cea cu părul lung şi aspru. Ciobanesc German este o rasa de caini care năpârleşte continuu cu anumite sezoane de năpârlire mai accentuată.

    Istoric

    Rădăcinile rasei Ciobanesc german se regăseste în cainii ciobanesti montani din Germania şi prezenţa lor datează încă din secolul al 7-lea î.Hr.. Se presupune că rasa Ciobanesc german ar descinde din lupii perioadei de bronz. În secolul al 7-lea î. Hr. Exista un caine german similar cu ciobanescul, dar cu o blană mai deschisă. Până în secolul al 16-lea aceeaşi rasa şi-a închis culoarea blănii. În jurul anului 1880 armata germană a modificat rasa Ciobanesc german pentru a servi unor scopuri militare. Primul exemplar din rasa Ciobanesc german a fost expus în 1882 la Hanovra, iar formarea acestei rase moderne este creditul unui singur om, anume Rittmeister von Stephanitz.

    Până în 1915 rasa Ciobanesc german a fost împărţită în trei varietăţi: cu păr lung, cu păr scurt şi păr sârmos. Mai târziu, varietatea cu păr sârmos de Ciobanesc german a fost practic extinsă şi recent cea cu părul lung este descalificată din expoziţii. Mai multe exemplare din această rasa au servit în Primul Război Mondial devenind astfel foarte populari. Au fost folosiţi pentru căutare şi salvare, muncă de poliţie, pentru armată, detectarea mirosurilor şi ca ghid. Au existat momente în care cuvântul „german” era motiv de discriminare atunci când era folosit din cauza războiului şi a atrocităţilor pe care le-a adus; dar poporul englez nu au vrut să scape de această rasa de caini deosebit de utilă şi prin urmare i-au denumit Alsacieni. 40 de ani mai târziu şi-au recăpătat denumirea de Ciobanesti germani şi au rămas la fel de populari.

    Descriere

    Versatilitatea acestei rase este incredibilă, putând fi folosit şi ca animal de companie, mai ales în cazul oamenilor orbi. Ciobanescul german este un caine agil, puternic, cu o musculatură bine definită şi dezvoltată, alert şi plin de viaţă. Sunt extrem de inteligenţi şi companioni minunaţi, folosiţi şi pentru concursuri şi supunere. Rasa Ciobanesc german este uşor de dresat şi poate fi utilizat şi în munca de poliţie, ca şi ghid, pentru căutare şi salvare. Este o rasa care se ataşează foarte tare de familiile de adopţie şi pot suferi de atacuri de panică sau de anxietate la despărţire atunci când sunt departe de stăpânii lor. Sunt excelenţi la teste pentru agilitate şi supunere. Excelează în a-şi servi stăpânii şi timpul lor de reacţie este scurt. Rasa Ciobanesc german are o atitudine calmă şi agresivitatea nu face parte din arsenalul lor de calităţi, dar poate fi accentuată prin dresaj. Înfăţişarea lor este agreabilă, urechile sunt erecte şi greutatea bine proporţionată. Au picioarele perpendiculare şi drepte, iar atunci când stau în picioare par a poza pentru o fotografie.

    Temperament, caracter

    Rasa Ciobanesc german este o rasa cu o frumuseţe clasică şi posedă o inteligenţă superioară. Sunt firi adaptabile, energice, curioase, puternice şi de încredere. Această rasa de caini uimitoare detine o agilitate faimoasă, cu o rezistenţă mare şi o energie inepuizabilă. Este un caine îndrăzneţ, lipsit de frică, muncitor şi alert. Sunt recunoscuţi şi apreciaţi pentru loialitatea lor, deplinul devotament şi curajul. Se descurcă cel mai bine dacă are contact permanent cu membrii familiei şi nu vor fi la fel de fericiţi dacă sunt lăsaţi singuri perioade mari de timp. Se vor împacă relativ bine cu alte animale de companie din gospodărie dacă sunt crescuţi alături de acestea, dar sunt foarte reticenţi cu străinii. Rasa Ciobanesc german nu este una recomandată novicilor, oamenilor apatici sau sedentari.

    Firile lor inteligente, calme şi blânde cu familia, dar reţinute faţă de străini, protectori îi recomandă ca şi buni caini de paza şi protecţie. Pot fi foarte jucăuşi şi vor aprecia fiecare activitate pe care o efectuaţi alături de ei sau cu ajutorul lor. Sunt de încredere şi în ceea ce priveşte apropierea lor de copii familiei, dar vor fi suspicioşi faţă de alţi copii şi de aceea este bine să fie socializaţi adecvat şi să nu fie lăsaţi nesupravegheaţi când sunt implicaţi mai mulţi copii.

    Probleme de sănătate şi îngrijire

    De obicei rasa Ciobanesc german este una foarte rezistentă; dar sunt predispuşi la displazii de şold, displazii de umăr sau genunchi, probleme cu pielea, boli congenitale ale inimii, boala lui Von Willebrand – tendinţa de a sângera excesiv, insuficienţă exocrină pancreatică, epilepsie, tulburări ale sistemului nervos, panosteită – o inflamaţie a oaselor lungi din picioare; umflarea stomacului – torsiune gastrică. Umflarea stomacului este o problemă de sănătate care se poate dezvolta la mai multe rase canine, dar Ciobanestii germani pot fi în mod special susceptibili de a se îmbolnăvi de ea din cauza piepturilor lor mari. Mai pot avea probleme cu alergiile la pureci şi cu pielea dacă nu este îngrijit adecvat.

    Necesită periere zilnică pentru a minimaliza căderea părului. Îmbăierea trebuie să se facă doar atunci când este absolut necesar folosindu-se un şampon cu concentraţie slabă pentru a se păstra integritatea blănii.

    Exerciţii şi dresaj

    Necesită socializare intensivă şi de la o vârstă fragedă, precum şi de un dresaj pentru supunere. Nu vor răspunde la metode aspre sau ameninţătoare. Această rasa este ascultătoare şi învaţă repede. Dresajul trebuie făcut cu respect, fermitate, corectitudine, recompense şi consistenţă. Sunt incredibil de talentaţi la urmărire, agilitate, supunere, şi sporturi. Rasa Ciobanesc german se simte cel mai bine dacă are o activitate de îndeplinit. Rasa Ciobanesc German are nevoie de exerciţii îndelungate, plimbări în lesă, sesiuni de joacă cu familia şi un mediu sigur unde să alerge să-şi consume energia.







    Home · Adauga anunt · Modifica anunt · Login · Inregistrare firma · Forum · Widget anunturi · Semnalati o neregula · Contactati echipa Anunturi AZ ·

    Index produse:   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   X   Y   Z
    Descarca gratuit aplicatia pentru telefonul tau


    Va doriti propriile produse listate aici ? Creati-va propriul magazin virtual pe aaz.ro.

    Informatiile despre preturi, produse si servicii sunt oferite de terte parti si doar pentru informare. AAZ.ro nu garanteaza acuratetea informatiilor si nu este raspunzator pentru nici o eroare, omisiune sau intarzieri,
    nici pentru orice neintelegeri sau pierderi datorita acestor informatii. Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Stergerea contului | Cookies | Siguranta online | ANPC | Contact



    Verified by VISA MasterCard SecureCode
    AAZ.ro © 2008