Ce este biorezonanta?
Este o metoda de analiza neliniara (sistem de diagnostic neliniar - NLS), nou introdusa intre metodele de diagnostic.
Este o investigatie neinvaziva si fara emisie de radiatii, folosita pentru a examina starea de sanatate a diferitelor organe, tesuturi sau chiar celule. A fost utilizata initial in chimia organica pentru a determina compozitia unor substante complexe.
Unul dintre dispozitivele de analiza neliniara, numit OBERON (sau Metatron, Titanium, Vita Test, IVENTUS …)), a fost produs in Rusia. El nu face parte din categoria echipamentelor tradicionala medicale, dar poate fi folosit de personalul medical ca o modalitate auxiliara de diagnostic (ca orice alt dispozitiv electrotehnic). Acuratetea diagnostica este de 81,7%, conform producatorului. Actualmente, el este folosit in cosmonautica, pe statiile orbitale, oferind posibilitatea verificarii starii de sanatate.
Cum opereaza el? Dispozitivul de biorezonanta detecteaza diferenta dintre semnalele de intrare si iesire de diferite frecvente, iar programul de calculator asociat selecteaza etaloanele (modelele) cele mai apropiate de inregistrarea persoanei.
Masuratorile depind de calitatea echipamentului, iar acuratetea diagnosticului depinde de conformitatea cu datele statistice (etaloanele). Responsabilitatea diagnosticului ii apartine operatorului, care trebuie sa fie o persoana cu pregatire medicala.
Operatorul trebuie sa ia intotdeauna in calcul simptomatologia pacientului si rezultatul celorlalte investigatii de laborator sau imagistice, pentru a formula un diagnostic cat mai exact. Sunt situatii in care, dupa consultatia cu dispozitivul de biorezonanta, se impune efectuarea unor investigatii suplimentare, specifice pentru bolile pe care dispozitivul le-a detectat.
Fiecare organ si celula are oscilatiile sale distincte, care sunt stocate in memoria calculatorului si pot fi afisate pe ecran ca un grafic ce reprezinta schimbul de informatie dintre acel organ sau tesut si mediu. De asemenea, fiecare proces patologic are graficul sau propriu, stocat in memoria calculatorului. Dupa ce se face inregistrarea (prin intermediul unui semnal sonor emis in casti), sistemul compara gradele de similaritate spectrala obtinute, cu cele ale tesuturilor sanatoase, ale tesuturilor cu modificari anatomo-patologice sau ale agentilor infectiosi. Astfel se obtine un diagnostic virtual.
Dispozitivul poate fi folosit, de asemenea, pentru monitorizarea eficientei unui tratament sau in centrele de cercetare.
Cum decurge o consultatie cu aparatura de biorezonanta? Inregistrarea propriu-zisa a datelor dureaza aproximativ 10-20 minute si se face prin intermediul unui semnal sonor de diferite intensitati si frecvente. Urmeaza apoi analiza si interpretarea fiecarei imagini inregistrate, cu diagnosticele cele mai probabile, iar in final se determina compatibilitatea cu anumite remedii naturale, medicamente, alimente etc., in functie de diagnosticul stabilit. Investigatia completa poate dura 1-1,5 ore.
De retinut!
Dispozitivul arata si predispozitiile (tendintele) organismului catre anumite boli ce ar putea apare in viitor.
Inregistrarea pacientului se stocheaza in calculator, iar la controlul ulterior se poate face analiza comparativa si se poate aprecia evolutia bolii.
Dispozitivul are posibilitatea de a realiza si terapie. Orice tulburare sau boala este de fapt tradusa ca o oscilatie electromagnetica dizarmonioasa, care produce un blocaj ce interfera cu functionarea normala a corpului. Aceste blocaje pot fi corectate cu ajutorul unor oscilatii electromagnetice de semn opus, realizandu-se astfel armonizarea.
Metoda modernă computerizată de biorezonanţe a testării NLS are un şir de avantaje:
Testarea computerizată de biorezonanţe are avantaje esenţiale în comparaţie cu metodele tradiţionale de diagnostic, care condiţionează popularitatea ei.