Peste cu legume de vara
Ingrediente: 1 kg peste (cod/crap/caras), 2 morcovi, 2 vinete, 2 dovlecei mici, 2 ardei grasi, o mana de fasole verde, 1/2 telina, 2 cepe, 7-8 rosii, o cescuta de vin alb, 1-2 ramurele de cimbru, 1 legatura patrunjel.
Se curata pestele bine, se spala, se presara cu sare si cimbru. Ceapa se taie marunt si se inabusa in ulei. Cand s-a aurit, se scoate si in aceeasi tigaie se calesc morcovii, dovleceii si vinetele taiate rondele. Se adauga fasolea curatata de capete si rupta bucati mici, ardeii taiati betigase si se lasa pe foc 20 minute. Intr-un vas uns cu ulei puneti un pat de legume, apoi pestele, care se acopera cu restul de legume. Se pun rosiile taiate rondele, vinul si se da la cuptor pentru 20 minute. Se serveste presarat cu patrunjel taiat fin.