peste oceanic 1.5 kg
ceapa 200 g
ulei 125 g
oua 3 buc
verdeata 2 leg
ciuperci 600 g
morcovi 100 g
telina 100 g
faina 100 g
unt 50 g
vin 100 ml
bulion de tomate 30 g
paine 1 / 2
piper
sare
Se scot fileurile pestilor si se trec de doua ori prin masina de tocat impreuna cu painea inmuiata in lapte si stoarsa bine. Se taie marunt ceapa, se caleste in ulei si jumatatea din cantitate se adauga peste peste alaturi de verdeata tocata, oua, piper si sare. Se amesteca apoi toate aceste ingrediente. Se formeaza chiftelute, se trec prin faina si se prajesc in ulei. In uleiul care a ramas se caleste zarzavatul de supa dat pe razatoare si restul de ceapa tocata care a ramas. Se adauga apoi si faina care a ramas, se pune putina apa fierbinte in bulion pentru a-l subtia si se adauga si el peste continut. Se lasa la fiert 30 de minute, apoi se paseaza printr-o sita. Ciupercile dupa ce s-au taiat felii, se calesc in unt, se sting cu un polonic de sos. Se toarna peste restul de sos. Se pun chiftelutele in sos, se adauga vinul si se fierb impreuna circa un sfert de ora. In final se adauga verdeata ramasa si se sareaza dupa gust.