Instaleaza gratuit aplicatia pentru Android
Toate categoriile
  • Toata tara
    CAUTA

    Catelusi de Com...

    Informatii Utile


    Cum sa cumperi un catel sanatos

    Dacã v-ati hotarât sã achizitionati un catelus ar fi bine sã cunoasteti câteva reguli de bazã care v-ar putea feri de cumpãrarea unui exemplar bolnav sau cu defecte care ulterior v-ar putea crea probleme sau neplãceri.
    Este bine sã cumpãrati cãtelul de la crescãtori specializati care vã pot oferi exemplare de bunã calitate cu pedigree (arbore genealogic). Acest pedigree certificã faptul cã din înaintasi valorosi se obtin cãtelusi frumosi, sãnãtosi, fãrã defecte. Desigur cã pretul unui exemplar cu pedigree este mult mai mare decât cel al unuia fãrã.
    Dacã veti dori sã cumpãrati un exemplar de la o mamã fãrã pedigree ar fi bine sã cunoasteti ambii pãrinti ai cãtelului ca sã stiti dacã sunt sãnãtosi, bine îngrijiti, vaccinati, deparazitati la zi si cu un temperament echilibrat.
    Dupã ce v-ati hotãrât care este cãtelusul pe care doriti sã-l luati ar fi bine sã faceti o vizitã la un cabinet veterinar împreunã cu exemplarul ales, carnetul lui de sãnãtate (dacã existã), iar medicul vã va sfãtui ce aveti de fãcut pe viitor cu cãtelul din punct de vedere medical. Dacã nu aveti posibilitatea sã consultati un medic atunci ar fi bine sã cunoasteti o serie de criterii de alegere:
    1. Exemplarul ales sã fie vioi, receptiv la stimuli externi (vede, aude, miroase), preferabil de talie medie (nici cel mai mare, nici cel mai mic)
    2. Sexul cãtelului. Nu preferati neapãrat masculii în idea cã nu pot avea pui, iar dvs. sunteti scutiti de complicatii nedorite. Femelele sunt mai docile si mai afectuoase decât masculii si în prezent oprirea cãldurilor este o manoperã de rutinã într-un cabinet veterinar.
    3. Vârsta optimã la care se cumpãrã un pui este de 2-3 luni, atunci când cãtelul a fost întãrcat si este deja obisnuit cu alimentatia uscatã (mâncare pentru câini sau mâncare gãtitã).
    4. La 2 luni cãtelul ar trebui sã aibã cel putin un vaccin si o deparazitare, dar dacã nu i-au fost încã fãcute asta va prelungi perioada cât va trebui tinut izolat în casã la dvs., pânã îi veti face toatã seria de 2-3 vaccinuri necesare înainte de a fi scos la plimbare pe afarã.
    5. Urmãriti dacã are hernie ombilicalã (o umflãturã pe abdomen cât buricul degetului în zona ombilicului). Aceastã hernie nu este o afectiune grea, o multime de cãtei se nasc asa, dar dacã inelul herniar nu se închide pânã la 3-4 luni va trebui operat.
    6. Controlati închiderea gurii. Obligatoriu dintii de pe maxilarul superior trebuie sã se închidã în fata celor de pe mandibulã. Defectele de muscãturã nu se pot corecta medical la câini, iar în timp pot provoca afectiuni stomatologice.
    7. Ar fi bine sã urmãriti si eventualii pinteni (al cincilea deget de la labele din spate). Ei trebuie amputati cât mai repede cu putintã.
    Dupã ce ati cumpãrat cãtelul nu aveti voie sã-l scoateti la plimbare în lesã sau sã-l lãsati în compania altor câini pânã când medicul veterinar nu considerã cã are suficiente vaccinuri care sã-l protejeze de bolile virale cele mai frecvente ale cãteilor.

    Home · Adauga anunt · Modifica anunt · Login · Inregistrare firma · Forum · Widget anunturi · Semnalati o neregula · Contactati echipa Anunturi AZ ·

    Index produse:   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   X   Y   Z
    Descarca gratuit aplicatia pentru telefonul tau


    Va doriti propriile produse listate aici ? Creati-va propriul magazin virtual pe aaz.ro.

    Informatiile despre preturi, produse si servicii sunt oferite de terte parti si doar pentru informare. AAZ.ro nu garanteaza acuratetea informatiilor si nu este raspunzator pentru nici o eroare, omisiune sau intarzieri,
    nici pentru orice neintelegeri sau pierderi datorita acestor informatii. Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Stergerea contului | Cookies | Siguranta online | ANPC | Contact



    Verified by VISA MasterCard SecureCode
    AAZ.ro © 2008