Instaleaza gratuit aplicatia pentru Android
Toate categoriile
  • Toata tara
    CAUTA

    Catelusi de Com...

    Informatii Utile


    Culcat, sezi, aici!


    Cine nu vrea ca la orice comanda cainele sa-l asculte? Cu o buna indrumare poti scurta o lunga perioada de antrenamente.

    Deoarece , cainii sunt obisnuiti sa traiasca in haita, o ierarhie stricta este absolut normala pentru catelusul tau. Daca-l tratezi ca pe un partener cu aceleasi drepturi, s-ar putea sa-i dai prea multa libertate. Acest lucru va reusi doar sa-l zapaceasca, deoarece un caine are nevoie de reguli clare. Trebuie sa existe un sef al haitei.

    Nu e nevoie sa strigi pentru a-ti face catelusul sa inteleaga ce vrei de la el. Mult mai importanta este intonatia: aceasta il va ajuta pe catelus sa inteleaga daca il lauzi sau il certi. Cuvintele folosite au mai putina importanta. Ar trebui sa alegi semnale scurte, patrunzatoare, nu propozitii lungi. „Vino aici!” este deja prea lung, „Aici!” este de-ajuns.

    Chiar daca esti, ca individ, foarte politicos, catelusul nu intelege cuvantul „Te rog”. Desigur, cateodata s-ar putea sa nu-ti convina sa fii atat de autoritar cu el, dar fii sigur ca este singura metoda prin care comunicarea dintre tine si cainele tau va functiona.

    Chiar din prima zi, catelusul isi va cauta locul in ierarhia noii lui „haite”. Acesta iti da ocazia sa incepi cu mici jocuri ca sa-ti antrenezi catelusul. Ar fi bine sa incepi in joaca, cu exercitii scurte. Nu scurta niciodata un exercitiu inainte ca el sa fie invatat de catelusul tau si nu uita sa-l lauzi de fiecare data. Limiteaza-ti fiecare exercitiu la cinci minute si nu exersa mai mult de 15 minute pe zi.

    Asigura-te ca tu esti cel care decide cand incepe si cand se termina jocul sau exercitiul.

    „Aici!”

    Incepe sa exersezi cu cainele inauntru. In primul rand, este important ca el sa reactioneze si sa vina la tine cand il chemi. Foloseste intotdeauna aceleasi cuvinte, de pilda „Aici!”; se poate si impreuna cu numele lui. Dupa ce il chemi o data sau de doua ori, probabil ca va alerga la tine. Nu uita sa-l lauzi si sa-l rasfeti cu o mica gustare.

    Uneori catelusul s-ar putea sa aiba in „agenda” lui ceva mai bun de facut decat sa vina la tine. Daca nu vine la tine, dupa ce l-ai chemat a doua oara, trebuie sa-l iei si sa-l duci in locul de unde l-ai chemat inainte. Ar trebui sa repeti de indata exercitiul. Daca mergi cu el pe langa tine, il vei chema si nu se va intampla nimic, ba chiar vei starni o cursa nebuna daca vei incerca sa-l prinzi. Catelusul ar putea crede ca este un joc. Acesta nu va fi un exercitiu reusit, ceea ce inseamna ca va trebui sa folosesti o alta metoda - afara. Daca nu vine la tine cand il chemi, intoarce-te si pleaca. In cele mai multe cazuri micul tau prieten va veni la tine alergand ca sa nu te piarda. Bineinteles ca nu trebuie sa-l lasi prea mult in spate. La primii pasi impreuna, el n-ar trebui sa fie la o departare mai mare de cativa metri.

    Nu! Stop!

    Orice catel e un mic explorator care vrea sa cunoasca in detaliu imprejurimile. De aceea va incepe sa roada lucrurile ca sa le incerce gustul. Aceasta s-ar putea sa fie deranjant pentru tine si chiar periculos pentru catelus. Unele plante de interior sunt otravitoare sau il pot rani. De aceea trebuie ca el sa nu poata ajunge la ele.

    Daca-ti prinzi catelusul ca-ti roade incaltamintea, ofera-i in schimb ceva mai potrivit, de exemplu o jucarie de mestecat. Lauda-l daca accepta targul. Astfel, catelusul tau isi poate satisface nevoia de a mesteca fara sa-ti strice toata casa. Oricat de dragut pare sa-l privesti cum dispare cu unul din papucii tai, trebuie sa fii consecvent chiar de la inceput. Tine minte: cu cat cainele tau devine mai mare, cu atat sunt mai mari si dintii lui. Dupa vreo zece perechi de pantofi rupti iti vei da seama....

    „Sezi!”

    Comanda „Sezi!” este un alt exercitiu pe care poti sa-l incepi devreme. Mai tarziu vei adauga si „Culcat!” ori „Stai!”. Aceste comenzi te vor face capabil sa-ti tii cainele sub control. Chiar si in situatii neobisnuite vei putea sa-l chemi si sa-l faci sa stea jos - de exemplu daca vrei sa-l opresti ca sa nu mai alerge dupa o pisica, riscand sa fie lovit de vreo masina.

    Cat te costa sa ai succes? Gustarile vor fi de mare ajutor la inceput. Tine-o deasupra capului cainelui tau, fa-o sa dispara incet si spune „Sezi!” Deoarece catelusul tau vrea sa primeasca apetisanta gustare, probabil chiar se va aseza. Lauda-l pentru asta si da-i gustarea. Daca refuza sa se aseze, fa-l sa sada apasandu-i usor spatele. Da-i gustarea numai daca s-a asezat. Nu dispera si nu ceda niciodata, deoarece renuntarea ta l-ar invata o lectie diferita: „Daca sunt chiar incapatanat, pana la urma am sa-mi primesc gustarea”.

    Cainele tau stie acum comenzile de baza. Scolile de dresaj te pot ajuta sa perfectionezi ceea ce cainele tau a invatat, in caz ca este cam indaratnic sau pur si simplu pentru ca este mai distractiv sa invete in grup. Astfel va invata sa-si apere teritoriul sau / si sa renunte, daca e necesar. Mai ales pentru catelusii care sunt timizi cu alti caini, aceasta este o buna ocazie pentru a le dezvolta o puternica incredere in sine.

    Home · Adauga anunt · Modifica anunt · Login · Inregistrare firma · Forum · Widget anunturi · Semnalati o neregula · Contactati echipa Anunturi AZ ·

    Index produse:   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   X   Y   Z
    Descarca gratuit aplicatia pentru telefonul tau


    Va doriti propriile produse listate aici ? Creati-va propriul magazin virtual pe aaz.ro.

    Informatiile despre preturi, produse si servicii sunt oferite de terte parti si doar pentru informare. AAZ.ro nu garanteaza acuratetea informatiilor si nu este raspunzator pentru nici o eroare, omisiune sau intarzieri,
    nici pentru orice neintelegeri sau pierderi datorita acestor informatii. Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Stergerea contului | Cookies | Siguranta online | ANPC | Contact



    Verified by VISA MasterCard SecureCode
    AAZ.ro © 2008