Distileriile produse de firma MAURER se regasesc la majoritatea producatorilor de bauturi alcoolice obtinute din fructe sau cereale.
Cu aceasta instalatie se obtine un distilat fin(feinbrand) cu aroma de fructe. Incalzirea si feierberea cazanului se face incet si continuu, astfel ca la prima scurgere apare DISTILATUL de 70-80% Vol. alcool, dupa care urmeaza in continuare fierberea continua si inceata- continua. Se obtine la samburoasse o bautura alcoolica de 45-50% Vol. alcoolic, cu aroma de fructe. La fierbere in continuare inceata si continua, gradul de alcool scade pana sub 45% Alcool.
DETALII DESCRIERE INSTALATIE INSTALATIE DE DISTILARE
Instalatie cu baie de apa- fabr. MAURER, capacitate ca. 150 Litri- constructie in forma de surub, cu cazan din cupru, cu orificiu de scurgere diam. 175 mm, cu robinet cu bila 2 1/2", cu capac si gura de umplere din cupru(partea superioara), diam. 360 mm, cazan de apa este izolat si captusit cu o manta de otel de calitate superioara, cu coloana ptr. distilat fin diam. 400 mm, in care este integrata pentru circuitul borhot si cu trecere pentru distilat nobil, cu golire in exterior, cu conducta de racire prevazuta cu termostat pentru reglarea apei de racire, dimensiune 1/2", cu sablon brandy.