Instaleaza gratuit aplicatia pentru Android
Toate categoriile
  • Toata tara
    CAUTA

    Servicii

    Suport tehnic. Instalarea Antenelor Tv Satelit


    Suport tehnic. Echipamente de receptie, tehnica montarii si instalare, reglajul antenei satelit, Reteaua de televiziune digitala prin satelit

      Satelitii de telecomunicatii sunt pozitionati pe o orbita geostationara la o distanta aproximativa de 36.000 km, deasupra Ecuatorului.

      La instalarea si reglarea unei antene parabolice de receptie se iau in considerare coordonatele geografice latitudine si longitudine ale locului de amplasare a antenei. In functie de latitudine trebuie reglata elevatia antenei elevatie = inclinatia antenei fata de orizontala , iar in functie de longitudine se regleaza azimutul antenei azimut = directia antenei fata de punctele cardinale E si V . Romania are coordonatele geografice centrale 46,00° lat N, 25,00° long E.

    Ex: Bucuresti are urmatoarele coordonate: 44,4° lat. N, 26,1° long. E
     Fig. 1
       Pozitia satelitilor si datele unghiul azimutal, unghiul de elevatie pentru orientarea unei antene parabolice in Romania: 
     Fig. 2
    Exemplu: Pentru instalarea unei antene parabolice in localitatea Bucuresti, orientata pe satelitul Hotbird, conform figurii de mai sus, unghiul de orientare azimut va fi de cca. 18 grade Vest fata de Sud iar unghiul de inclinatie elevatie al antenei fata de orizontala va fi de cca. 37 grade.
      Fig.3

    Dupa tipul constructiv, antenele parabolice de receptie pot fi:

    „h Antene parabolice Prime focus – cu focarul situat in centrul parabolei reflectorului

    „h Antene parabolice Offset – cu focarul deplasat fata de centrul reflectorului

     Ca la majoritatea sistemelor de distributie prin satelit DTH echipamentele de receptie utilizate au in componenta antene parabolice Offset, care prezinta urmatoarele avantaje, comparativ cu antenele Prime focus:

    „h Dimensiuni relativ reduse Ø 0,9 m uzual

    „h Castig mai mare datorita indepartarii convertorului pentru receptie LNB din fata undelor receptionate, acesta montandu – se in focarul antenei care este deplasat fata de centrul antenei

    „h In cazul conditiilor meteo nefavorabile ninsoare zapada nu se depune pe suprafata antenei, antena avand un unghi de elevatie mai mic cu circa 20 grade.

     Componenta sistemului de receptie

    1  Suport de fixare antena – suport din otel care se poate monta pe perete sau pe sol cimentat cu ajutorul a 3 dibluri din plastic Ø 12 mm

    2  Antena parabolica cu montura fixa – antena parabolica de tip offset cu diametrul intre 0,8 m si 0,9 m

    3  1 LNB optional 3 LNB-uri convertoare de zgomot redus care efectueaza receptia si conversia semnalelor provenite de la satelit de tip universal OL1=9.750 MHz, OL2=10.600 MHz , factor de zgomot intre 0,2 si 0,6 dB, polarizare H/V

    4  Sistem de prindere pt 1 lnb optional pt. 3 LNB-uri

    5  Optional cand se folosesc mai multe lnb Comutator DISEqC switch cu 4 intrari utilizat la selectia satelitilor, comandat de catre receptorul de satelit

    6  Cablu coaxial si mufe F pentru conectarea lnb optional 3 LNB-uri si a comutatorului DISEqC

    7  Receptor digital de satelit cu sistem de decodare 

    8  Cartela de acces – cartela smartcard

       3. Instalarea si reglarea antenei parabolice pentru receptie

    „h Analiza posibilitatii de instalare a antenei

     La instalarea antenei parabolice trebuie respectate cateva reguli pentru stabilirea locului optim de amplasare a antenei:

    - Vizibilitate directa spre S-SV

    - Vizibilitate verticala a unui unghi de cca. 30-35 grade

    - Lipsa eventualelor obstacole ce pot impiedica receptia dinspre satelit

    - Acceptul proprietarilor pentru instalarea in zona respectiva

     Alegerea pozitiei optime de instalare a antenei
       Fig.4

    „h Asamblarea mecanica a antenei parabolice

     Dupa fixarea suportului de fixare a antenei se trece la asamblarea mecanica a antenei, ca in figurile urmatoare. Principalele elemente ale unei antene parabolice - schita  Fig.5

    Antena parabolica asamblata, vedere din lateral - schita   Fig.6

      Antena parabolica asamblata, vedere din spate - schita   Fig.7

     „h Montarea LNB-urilor la antena parabolica

     In urmatoarele fotografii sunt aratate trei configuratii de echipare a antenelor cu LNB-uri, pentru unul doi sau trei sateliti, cu cateva modele de LNB-uri de la diferiti furnizori de echipamente de receptie.

    Varianta 1: Montarea standard a unui singur LNB pe bratul de fixare - foto   Fig. 8
     
    Varianta 2: Montarea a 2 LNB-uri, pentru receptia a 2 sateliti – Sirius si Hotbird - foto  Fig.9
     
     Varianta 3: Montarea a 3 LNB-uri, pentru receptia a 3 sateliti – Sirius, Hotbird si Eutelsat W2- foto   Fig.10

    „h Reglajul antenei

     - se conecteaza cablurile coaxiale de aproximativ 1m lungime intre LNB-urile antenei si comutatorul DISEqC, LNB-ul pentru SIRIUS la portul 1, cel pentru HOTBIRD la portul 2 iar cel pentru EUTELSAT la portul 3.

    - se instaleaza antena pe suport si se realizeaza conexiunea dintre comutatorul DISEqC si receptorul de satelit

    - antena se orienteaza pe satelitul HOTBIRD la cca. 20 grade Vest fata de Sud azimut si cu un unghi de inclinatie a antenei cel indicat pe gradatia de pe montura antenei de aprox 37 grade elevatie in conditiile in care stalpul de fixare este instalat drept, in caz contrar se vor lua in calcul corectiile de rigoare   Fig.11

     - pentru reglajul final al antenei exista 2 posibilitati:

     - utilizarea unui analizor de spectru pentru satelit – recomandat - sau  reglarea cu ajutorul receptorului de satelit si a unui televizor

    - prin miscari fine, succesive Est – Vest, fata – spate ale antenei se va cauta obtinerea unui nivel maxim al calitatatii si semnalului

    - de asemenea pozitia corecta a LNB-ului fata de verticala rotit in sens invers acelor de ceasornic, spre vest, cu cca. 15 grade influenteaza in mod pozitiv obtinerea unui maxim de calitate a semnalului

    - dupa reglarea antenei pe satelitul central HOTBIRD se va trece la verificarea celorlalti sateliti, SIRIUS si EUTELSAT W2 si  efectuarea reglajelor finale. 

     *  Ghid general pentru instalarea antenelor de satelit :

     Sã trecem la instalarea antenei!  În primul rând trebuie sã gãsiti un loc potrivit pentru ea. Toate farfuriile au un sistem de prindere care trebuie fixat de un suport. Pentru majoritatea dintre voi s-ar putea sã fie dificil sã gãsiti un astfel de loc afarã unde sã puteti cimenta un stâlp, dar dacã locuiti la casã sau într-un bloc va trebui sã fixati suportul de perete cu ajutorul unor dibluri de 10 x 100 si suruburi de 8.
    Îmi este imposibil sã vã spun exact unde sã asezati antena, dar trebuie sã aveti grijã ca stalpul sã fie în pozitie perfect verticalã!  De asemenea, locul unde o montati trebuie sã fie capabil sã sustinã o greutate mare. Atunci când vântul bate cu putere antena poate exercita in sistemul de prindere si sustinere chiar si o greutate de 300kg. De asemenea, locul unde va fi plasata antena trebuie sã aiba orizontul liber spre Sud (în emisfera nordicã) pentru cã toti satelitii sunt pozitionati la Sud cu o deviatie de câteva grade.
    Nu este neaparat, dar este recomandabil sã pozitionati antena într-un loc cât mai accesibil. Dacã reusiti sã o instalati bine de la început, s-ar putea sã nu fie necesar sã umblati prea des la ea dar....cine stie... 
    Ultimul pas este instalarea LNB-ului si conectarea cablurilor. Aceasta a fost partea cea mai simpla, dar va continua sã fie la fel dacã antena se aflã într-o pozitie accesibilã.  Este normal ca pentru un instalator profesionist îndreptarea antenei cãtre satelitul cerut este floare la ureche, dar pentru cineva neexperimentat poate fi un cosmar. Am elaborat o metodologie de instalare pentru cei neexperimentati care s-ar putea dovedi folositoare.

    Cu o busola  verificati sa aveti liber spre sud in locul in care doriti instalarea ( cat mai apropiat de televizor , in limita a 20m) . Busola va ajuta mai ales cand este inorat si nu vedeti directia soarelui, sudul la ora 12.

     Pentru a fi mai usor nu strica sa va orientati in apropierea unor antene deja instalate pe sateliti cunoscuti , avand in vedere ca majoritatea operatorilor DTH au inscriptionat antenele cu numele marcii . 

       Pentru reglarea antenei , profesionistii folosesc satfinder-e digitale.   

      Dupa ce am gasit locul din care avem vizibilitate buna catre S - SV (zona cu sateliti de interes in Romania) montati antena ( antenna se livreaza dezasamblata , eventual solicitati magazinului asamblarea ei ).  Pregatiti cablul coaxial de aprox. 10m care sa permita conexiunea LNB , receptor , televizor.  Televizorul trebuie sa fie in aria vizuala a instalatorului pentru a putea urmari direct nivelul semnalului.

     Receptorul  trebuie sa aibe memorat cel putin un program FTA (necodat) de pe satelitul pe care se doreste orientarea antenei.  ( altfel nu o sa gasiti satelitul ! ) Se fixeaza antena pe suport , se realizeaza conexiunile. Dupa cum scrie si in manual , orientarea antenei inseamna gasirea elevatiei (inclinatiei) si azimutul (orientarea pe orizontala) si fixarea ei in pozitia de maxim a semnalului.

       Se roteste LNB-ul , invers acelor de ceasornic , cu aprox. 27 grade (in functie de pozitia geagrafica) si se regleaza elevatia antenei la aproximativ 37 grade (sunt gradatii pe suportul antenei) . Se strang usor suruburile , mai tare cel fix . Se strang suruburile care permit reglarea azimutului si fixarea antenei pe suport in asa fel incat antena sa nu aibe joc pe suport , sa se poate roti cu un mic efort . Atentie sa nu indoiti antena ! Deformarea ii strica performantele .

        Alimentati aparatele. Pe ecranul televizorului trebuie sa se vada imaginea generata de receptor , apasati ok din telecomanda receptor si apare lista cu grila de canale ( se vede atunci cand se schimba programele sau se da sunetul mai tare). Comutati pe programul memorat , dati volumul sonor la maximum din receptorul de satelit si volumul din TV mediu-maxim. Rotiti incet antena in jurul sudului (in functie de satelit). Trebuie tinut cont ca receptoarele au o intarziere de 4-10 secunde asa ca trebuie rotit un pic si asteptata reactia receptorului. Sunetul intra inaintea imaginii fiind posibil sa apara diferite zgomote , pocnituri sau chiar semnal util audio. Atunci sunteti pe aproape . Daca reusiti sa captati un semnal util , trebuie cautat un reper , sau marcam unul pe suport . Asta este metoda "oarba" . 

    Acum intervine reglajul de finete . Se poate realiza cu ajutorul unui satfinder analogic sau cu ajutorul receptorului.

      Atunci cand apasati tasta OK din telecomanda receptorului apare o fereastra mica sub care de regula sunt doua benzi colorate corespunzator nivelului de semnal (S) si al calitatii (Q) . Practic ele reprezinta nivelul semnalului pe satelit si nivelul semnalului pe frecventa canalului  . Reglajul presupune orientarea antenei in asa fel incat cei doi parametri sa fie cat mai mari , considerandu-se ca o calitate de peste 75% este multumitoare un conditii de cer senin . Receptia este buna pana la aproximativ 60% sub care apar intreruperi si inghetari de imagine , pocnituri pe sunet . Norii foarte densi , intemperiile sau ninsoarea abundenta pot intrerupe receptia . 

    Unele receptoare pot afisa aceste benzi colorate pentru S semnal si Q calitate peste semnalul util si atunci se poate urmari cresterea semnalului in paralel cu sunetul si imaginea programului receptionat . 

       Se strang usor toate suruburile din aproape in aproape , urmarindu-se indicatiile pentru S si Q pe ecran. Incercati rotirea usoara a LNB-ului pentru semnal maxim .

       Verificarea reglajului se face cu suruburile stranse : se incearca miscarea antenei stanga - dreapta , sus - jos apasand marginile ei , in limita elasticitatii . O antena bine reglata , la acest test, va da nivele mai mici pentru cei doi parametri (S,Q) . Cand reglarea este terminata , se strang aparatele . Se pozeaza cablu de la antena la receptorul de satelit in camera in care va fi folosit .  

     - Acordati atentie conexiunilor la reteaua electrica . Nu faceti improvizatii . Sunt periculoase.

     - Atentie la mufare ! Niciun fir din tresa nu trebuie sa atinga firul central . Prin cablu circula curentul de alimentare al LNB-ului (max. 18V) si poate deteriora receptorul . Nu zgariati firul central la taierea izolatiei . La cablurile obisnuite firul central este din fier cuprat si zgarierea lui inseamna , de cele mai multe ori , pierderea performantelor electrice .

     - In timpul cautarii este posibil sa aveti S semnal mare dar Q calitate 0 % . Asta inseamna ca exista semnal dar nu cu parametrii memorati ai canalului , deci nu sunteti pe satelitul cautat . 

     - O instalatie corect realizata , nereglata , trebuie sa indice S semnal minimum 15% , chiar daca antena este orientata spre pamant . O valoare mai mica indica o intrerupere pe calea de semnal , ceva defect , alimentarea LNB intrerupta din meniu sau , atentie , chiar un scurtcircuit pe cablul coaxial . 

     - Evitati instalarea antenei pe suporti instabili sau daca exista risc de orice fel .  Recomand folosirea unui suport special , bine fixat pe un perete , stalp , etc. Suportul trebuie sa fie fin , sa permita culisarea lina a antenei la reglajul azimutului . Un suport ruginit sau cu gauri nu este recomandat !

     - Evitati fixarea cablului coaxial pe crengi sau coroane de copaci . In timpul furtunilor riscati dereglarea antenei , smulgerea  din mufe sau ruperea acestuia .

     - Nu montati niciodata antena pe elemente ale instalatiei electrice (ex. consola) . Exista risc de electrocutare (de altfel contravine si normelor de electrosecuritate in vigoare) si riscati amenzi de la furnizorul de energie electrica .  

     - Nu acoperiti LNB-ul cu folii de plastic sau PET-uri . Riscati defectarea lui datorita condensului . 

                
              Instructiuni de baza pentru programarea receptorului:
    1. Apasati tasta MENU de pe telecomanda receptorului. Pe ecranul TV va fi afisat Meniul principal.
    2. Accesati meniul de Instalare Installation si/sau Instalare sateliti prin selectarea cu ajutorul tastelor sus jos, si OK.
    3. Introduceti codul PIN 0000, 1111 sau combinatia de cifre aleasa la instalare in cazul in care va este solicitat.
    4. Alegeti functia Instalare manuala/Cautare manuala Manual search .
    5. Selectati satelitul dorit Sirius si apoi alegeti sau adaugati frecventa transponderul pentru cautarea programelor dorite.
    6. La cautarea pe satelitul , activati optiunea Network Search Cautare Retea sau NIT: din OPRIT -> PORNIT OFF -> ON . In acest fel vor fi memorate automat si celelalte transpondere frecvente Akta
    7. Apasati tasta indicata in cadrul meniului afisat, pentru inceperea cautarii.
    8. Salvati memorati modificarile efectuate.

     Canale libere FTA SPORT

     Super Tennis HotBird 6   13 E  11179  H 27500 ¾    

    Sport Channel HotBird 6 13 E  11200  V 27500 5/6   

    Abu Dhabi Sports HotBird 6  13 E  11623  V 27500  3/4 

    Dubai Sports 3 HotBird 8   13 E  11747  H 27500  3/4 

    Rai Sport Più HotBird 8   13 E  11804  V 27500  2/3 

     

    TV Eurofutbol Eutelsat W2  16 E  11149  V 8900  3/4

     Canale libere FTA Muzica

    4 Fun TV HotBird 9 13 E 10719  V 27500  3/4

    Iran FM HotBird 6 13 E 10853  H 27500  3/4

    Music Box Ru HotBird 8 13 E 10971  H 27500  3/4

    3A Telesud HotBird 6 13 E 11034  V 27500  3/4

    Iran Music HotBird 6 13 E 11054  H 27500  5/6

    Viva Polska HotBird 6 13 E 11075  V 27500  3/4

    All Music HotBird 8 13 E 10949  V 27500  3/4

    Gem TV HotBird 6 13 E 11137  H 27500  3/4

    Radio Italia TV HotBird 9 13 E 11296  H 27500  3/4

    Tapesh TV 2 HotBird 9 13 E 11411  H 27500  5/6

    JCTV HotBird 8 13 E 11566  H 27500  3/4

    RTL 102.5 TV HotBird 6 13 E 11623  V 27500  3/4

    MusicLife HotBird 6 13 E 11662  V 27500  3/4

    PMC HotBird 9 13 E 11747  H 27500  3/4

    Programe FTA Romanesti pe satelitul Eutelast 16A     
    16 E

    Favorit TV      

    Antena 2         

    Antena 3         

    Euforia Lifestyle TV

    TVR 3

    TVR News      

    TVR Int           

    TVR Cluj        

    TVR Craiova   

    TVR Iasi         

    TVR Timisoara            

    TVR Tirgu-Mures          

    West TV Regional

    GSP

     























    Home · Adauga anunt · Modifica anunt · Login · Inregistrare firma · Forum · Widget anunturi · Semnalati o neregula · Contactati echipa Anunturi AZ ·

    Index produse:   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   X   Y   Z
    Descarca gratuit aplicatia pentru telefonul tau


    Va doriti propriile produse listate aici ? Creati-va propriul magazin virtual pe aaz.ro.

    Informatiile despre preturi, produse si servicii sunt oferite de terte parti si doar pentru informare. AAZ.ro nu garanteaza acuratetea informatiilor si nu este raspunzator pentru nici o eroare, omisiune sau intarzieri,
    nici pentru orice neintelegeri sau pierderi datorita acestor informatii. Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Stergerea contului | Cookies | Siguranta online | ANPC | Contact



    Verified by VISA MasterCard SecureCode
    AAZ.ro © 2008