Dezinsectia este metoda chimica de combatere a insectelor taratoare si zburatoare(gandaci,plosnite,pureci,capuse,molii,muste si tantari) in spatii inchise sau deschise(restaurante,baruri,subsoluri,case de locuit,etc) Prin dezinsectie este impiedicata si raspandirea de boli ,de la insecte la om,aceste fiind purtatoare de bacterii care provoaca inbolnaviri omului prin intepatura si prin contact cu alimentele. Bolile provocate de insecte prin intepatura sau prin contactul cu alimentele sunt:febra galbena,tifosul exantematic,malaria,afectiuni cutanate,dermatoze etc(vezi rubrica STIATI CA?) Principalele insecte daunatoare intalnite in tara noastra sunt: gandacul rosu de bucatarie,gandacul negru de bucatarie,purecii, plosnitele,molia hainelor,tantarul,molia covoarelor ,mustele etc. Dezinsectia este doua feluri: PROFILACTICA si TERAPEUTICA. Prin dezinsectie profilactica intelegem stoparea inmultirii si raspandirii insectelor vectoare ,se recomanda efectuarea lunara in perioada aprilie-octombrie. Dezinsectia terapeutica este folosita in cazul invaziei si este urmata de dezinsectia profilactica pana la eradicarea completa a daunatorilor.