Trecand peste alegerea materialului corespunzator termoizolarii locuintei, trebuie sa stim faptul ca o foarte mare importanta il constituie modul in care este aplicat materialul pe peretii casei voastre. Pentru a beneficia de reducerea de 50 % a facturii de energie este necesar un mester foarte priceput pentru aceasta etapa deoarece nu este indicat sa termoizoleze locuinta oricine. Iata ce trebuie sa stim atunci cand dorim sa ne termoizolam casa:
- Pentru termoizolarea fatadei casei trebuie sa folosim doar polistirenul expandat. Acesta, prin compozitie, permite peretilor sa respire impiedicand aparitia crapaturilor si a ingrasiei in interior. Materialul in cauza nu trebuie sa beneficieze de o densitate mai mica de 15kg/mc.
- Polistirenul expandat trebuie sa fie prins in cordon continuu si tip caramida (latura mai lunga sa fie paralela cu solul). Urmariti cu mare atentie prinderea acestuia de perete cu dibluri. In cazul in care diblurile sunt prea mici exista riscul sa nu se prinda foarte bine de perete si sa nu faca fata unui vant puternic. Desi pare foarte solid acest sistem (adezivul de prindere ajuta foarte mult la rezistenta lui) in timp, atat datorita intemperiilor cat si unor dibluri necorespunzatoare, sistemul de poate desprinde in intregime de pe fatada casei.
- Indicat este sa fiti la fata locului atunci cand are loc procesul de termoizolatie si sa va asigurati ca meseriasul aplica suficient adeziv pe placile de polistiren expandat (minim 12 kg/mp). In plus, dupa aplicarea materialului pe perete, urmeaza prinderea plasei de armare iar aceasta trebuie suprapusa (peste stratul urmator) cel putin 10 cm.
- Un alt aspect la care trebuie sa fim foarte atenti este acela ca, rezultatul final, sa nu prezinte denivelari sau imperfectiuni. Stiu, mesterii vor spune ca totul se retuseaza din stratul final de material. Insa problema nu este aspectul estetic, problema este aceea ca fiecare imperfectiune are drept cauza fie o cantitate mai mare, fie o cantitate mai mica de material. Acest lucru conduce la "goluri" iar sistemul devine sensibil la intemperii, fiind predispus la infiltrari de apa care conduc, in timp, la degradarea termoizolarii.
- Soclul locuintei dumneavoastra trebuie sa fie putin retras de restul fatadei. In cazul in care nu se prezinta astfel, intreaga apa, rezultata din intemperii, se scurge pe acesta si cauzeaza distrugeri serioase in decursul a cativa ani.
- Desi placarea peretilor unei locuinte cu polistiren expandat este o etapa foarte costisitoare nu trebuie sa scapam din vedere faptul ca un perete izolat corespunzator este mult mai eficient decat unul neizolat insa cu o grosime de 35 de cm. Si, pentru a beneficia de un confort garantat, nu ramane decat sa alaturati casei si o tamplarie termoizolanta, aleasa in armonie cu stilul arhitectural dorit - din aluminiu, PVC sau lemn.
Sursa: http://***** />