Placerea de a recupera traditia, de a crea o atmosfera calda si primitoare face ca semineele sa ocupe din ce in ce mai mult un loc fundamental in spatiul interior, transformandu-se intr- un simbol al personalitatii caminului. Indiferent de forma, materialele si tehnologiile conforme stilurilor sau perioadelor de-a lungul timpului, semineele radiaza subtil nu numai caldura ci si sentimentul de confort si relaxare care aduna familia impreuna, ca in jurul vetrei de demult,in inima casei.Semineul innobileaza locuinta, mai putin biroul - dar de ce nu, pentru cei pretentiosi -, contribuie din plin la atmosfera familiara de acasa si asigura o caldura placuta si un confort sporit.Fie ca este o necesitate, un element de incalzire a spatiului, fie ca este o tendinta a momentului, de recuperare a valorilor autentice si astfel un obiect decorativ - arhitectural, semineele au tot mai multi pretendenti...Aceste tendinte care au acaparat piata romaneasca in ceea ce priveste semineele nu sunt nici bruste, nici neobisnuite; in principiu ne aliniem unei evolutii continue in istorie, pornind de la binecunoscuta vatra a casei, ca obiect definitoriu si de referinta a tuturor spatiilor aferente si activitatilor familiale in trecut, pana la elementul spectaculos, punctul de foc central sau adiacent unor functiuni in tematica de proiectare a unora din cei mai binecunoscuti arhitecti si designeri.
Cum se intretin semineele? Semineele clasice, pe lemn sunt cele mai pretentioase. In cazul in care ati optat pentru acest tip de semineu va trebuie sa acordati o mare atentie:a) cosului de fum - care se recomanda a fi inspectat de un cosar la inceputul sezonului rece, pentru indepartarea funinginii si cuiburilor de pasari depuse in timp; b) cenusarului - curatarea sertarului pentru a permite o buna circulatie a aerului; c)combustibilului utilizat - lemn din esente sarace in rasini si cu procent redus de umiditate, in caz contrar existand pericolul degajarii insufiente de caldura, in combinatie cu vapori de gudron si apa care imbacsesc semineul.
Semineele pe combustibil gazos au avantajul lipsei depunerilor de funingine si de cenusa, ceea ce faciliteaza intretinerea lor in timp. Este suficient un control periodic din partea persoanelor avizate, de preferinta chiar producatorul sau firma furnizoare, majoritatea asigurand si servicii de acest tip in vederea verificarii racordurilor si reglajelor pentru o functionare in perfecta stare.Semineele electrice necesita intradevar lucrari minime de curatire si intretinere, fiind recomandata o verificarea anuala a reglajelor si treptelor de temperatura. |
Va recomandam sa ne vizitati si pe Facebook : https://***** Am aprecia foarte mult daca ne-ati acorda cate un like.Multumim anticipat. Va recomandam sa vizitat si portalul reghinenilor -Reghin Online .
https://*****
Speram ca,informatiile din paginile acestui site sa fie utile pentru dumneavoastra.
Daca aveti propuneri,recomandari,sesizari,reclamatii sau critici constructive,care sa duca la imbunatatirea continutului acestui site,va rugam sa ni le trimiteti.Va multumim.
Cu deosebita stima,echipa reghin online - portalul reghinenilor
Vrei sa ajuti la derularea activitatilor si proiectelor Asociatiei filantropice "Timi&Raluca"?O poti face printr-o mica donatie in contul AFTR : RO11BRMA0999100060580570 deschis la Banca Romaneasca Reghin
Sau achizitioneaza, un spatiu publicitar.Acesta va fi inserat in pagina aleasa de tine.
Daca doresti spatiu de publicitate aici,suna la 0758-644.761 !!!