Instaleaza gratuit aplicatia pentru Android
Toate categoriile
  • Toata tara
    CAUTA
    SERVICII
    Membru de 15 ani · Online acum 1 an
    0 abonati


    IDEAL STYLE DEC...

    Sfaturi utile


    Cromatica culorilor

    Scheme de culori in amenajarile interioare

    Increderea tot mai mare a omenilor in culori si stiluri personale, fac aproape orice culoare sa fie la moda. De la albastru “de sticla”, la verde botanic, alb si negru dramatic si roz foarte pal, directiile in domeniul culorilor se indreapta spre experiente fermecatoare, cu totul individuale.
    Avand la indemana tehnologia de a crea orice culoare pentru vopsirea peretilor, alegerea culorii potrivite pentru locuinta poate fi o misiune dificila si obositoare.
    Pentru a va usura treaba, prima data trebuie sa va decideti ce fel de senzatie doriti sa transmita incaperea. Calda? Rece? Relaxanta? Plina de energie? Primitoare? Festiva? Nu voi insista asupra psihologiei culorilor, deoarece s-a scris deja un articol dedicat in special acestei teme.
    Odata ce v-ati decis asupra temperamentului incaperii, este mult mai usor sa alegeti culorile si sa folositi combinatii cromatice unice.
    Atunci cand doriti sa alaturati mai multe culori intr-o incapere este foarte important sa aveti in vedere ideile de baza: culori primare si secundare.
    Pastrati amenajarea simpla prin folosirea unei culori dominante si eventual una sau doua culori mai puternice.
    Strategii cromatice
    Exista mai multe strategii in ceea ce priveste schemele cromatice.
    1. Schema monocromatica (o singura culoare in diferite nuante, de la inchis la deschis) este o schema armonioasa, reprezentand calea cea mai sigura si lipsita de pericole in decorarea interiorului. Insa, aceasta metoda, cateodata, poate fi destul de plictisitoare. Daca doriti realizarea unor combinatii unice, ar trebui sa va feriti de acest tip schema cromatica.
    2. O schema ce foloseste culori adiacente de pe roata culorilor va ofera oportunitatea pentru realizarea unor puncte de atractie mai captivante.
    3. O schema complementara, ofera mai multa flexibilitate in folosirea culorilor de accentuare, insa aceasta trebuie folosita cu atentie. Pentru o armonie cromatica, variatiuni pe culori complementare, precum rosu si verde, galben si violet sau albastru si portocaliu pot sa creeze efecte remarcabile intr-o incapere.
    Culorile neutre – marouri si griuri – sunt foarte lipsite de pericole atunci cand sunt folosite ca scheme cromatice in decorarea interiorului, deoarece se potrivesc cu aproape orice culoare.
    Experimentati!
    Atunci cand zugraviti un perete, experimentati cu design-ul. Peretii nu trebuie se fie zugraviti intotdeauna dintr-un capat in celalalt in aceeasi culoare. Nu este nevoie decat de o imaginatie bogata. Astfel puteti realiza combinatii foarte reusite atunci cand zugraviti un perete intr-o nuanta neutra si peste aceasta realizati o figura geometrica intr-o alta culoare intensa, precum verde, orange sau violet.
    Daca doriti sa combinati patru culori in amenajarea interiorul, cel mai bine este sa alegeti trei culori de acelasi tip – cald sau rece – si una contrastanta. Efectul creat astfel, nu va fi unul coplesitor.
    Puteti sa accentuati culoarea preferata din schema cromatica aleasa, prin folosirea accesoriilor, precum vase decorative, rame de fotografii sau covoare.
    Tendinte cromatice
    Incaperi verzi – semn al tendintei ecologice
    Verdele, in design-ul interior, este pe cale sa devina cea mai noua culoare “neutra”, aceasta culoare fiind reprezetativa pentru tot mai importanta miscare ecologica. Nuantele botanice, verdele gri sau olive-ul pot fi folosite in mod singular sau combinate cu albastru pal sau acvatic cu scopul de a creea un spatiu de locuit ce evoca natura. Culoarea nisipului si maroul de argila pot fi combinate cu scopul de a completa impresia de natura.
    Aceste combinatii de culori sunt potrivite pentru orice tip de incapere, dar sunt cel mai indicate pentru bai, bucatarii si living.
    Eleganta sofisticata a combinatiei de alb si negru
     Combinatiile de alb si negru vor intensifica spatiile opulente pline de accesorii, corpuri de iluminat, oglinzi si tesaturi bogate. Finisari metalice si lucioase, alaturi de texturi bogate beneficiaza de sofisticarea acestei palete remarcabile. Pentru o nota neasteptata de culoare, puteti adauga unele culori intense, precum rosu dramatic sau mentineti imaginea clasica a incaperii printr-un roz subtil sau gri. Dramatic si sofisticat, combinatia de alb si negru devine cea mai buna alegere pentru spatiile fastuoase, elegante.
    Dormitoarele si camerele de zi sunt cele doua spatii care pot sa beneficieze de aceasta eleganta sofisticata.
    Intotdeauna clasic, alb si negru ofera o imagine proaspata, curata si eleganta. Ganditi-va doar la pardoseala in carouri alb si negru, la mobilierul negru amplasat langa pereti albi sau draperii cu dungi negre langa pereti rosii.

    Home · Adauga anunt · Modifica anunt · Login · Inregistrare firma · Forum · Widget anunturi · Semnalati o neregula · Contactati echipa Anunturi AZ ·

    Index produse:   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   X   Y   Z
    Descarca gratuit aplicatia pentru telefonul tau


    Va doriti propriile produse listate aici ? Creati-va propriul magazin virtual pe aaz.ro.

    Informatiile despre preturi, produse si servicii sunt oferite de terte parti si doar pentru informare. AAZ.ro nu garanteaza acuratetea informatiilor si nu este raspunzator pentru nici o eroare, omisiune sau intarzieri,
    nici pentru orice neintelegeri sau pierderi datorita acestor informatii. Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Stergerea contului | Cookies | Siguranta online | ANPC | Contact



    Verified by VISA MasterCard SecureCode
    AAZ.ro © 2008