Incalzirea prin pardoseala este unul dintre cele mai reconfortante utilitati a unei locuinte. Sistemul de incalzire electrica in pardoseala propus de noi, este o solutie robusta atat pentru constructiile noi cat si in renovari, avand durata de viata egala cu a imobilului, si nu necesita intretinere periodica. Poate fi instalat usor, atat ca sistem de incalzire totala cat si de incalzire suplimentara
AVANTAJELE SISTEMULUI ELECTRIC DE INCALZIRE IN PARDOSEALA:
Elimina umezeala peretilor,
Caldura este uniforma,
Nu ocupa spatiu,
Nu face zgomot ,
Nu prezinta riscuri (nu curenteaza, nu emana dioxid de carbon),
Nu miroase,
Nu ridica prafu,
Consum redus de energie
Noaptea energia electrica este mai ieftina (o functionare in timpul nopti va tine pardoseala calda toata ziua)
CONFORTUL - este cu siguranta o senzatie unica sa simti podeaua sau gresia de sub picioare calda, cand afara e sub zero grade.
Copiii se joaca pe jos, stai descult si nu ai mereu grija papucilor de casa.
Fiecare camera are termostatul ei, ce poate fi controlat independent, chiar si distant prin Internet!
Instalatie pe viata: Neavand elemente in miscare (pompe, apa) sau sa fie expus coroziunilor (precum caloriferele, centrala termica), durata de viata a cablurilor de incalzire este 100 ani, practic egala cu cea a cladirii. Garantia oferita este de 10 ani la cablurile incalzitoare. Nu ingheata si nu face zgomot.
Costuri de instalare si intretinere minime.
COSTUL total al sistemului electric de incalzire in pardoseala poate fi cu pana la 50% mai redus, fata de sistemul clasic cu radiatoare si centrala termica (!). Neavand elemente in miscare, intretinere practic nu exista.
PRETURILE DE CHIZITIE PORNESC DE LA 15 EURO/MP
Componente :Cablul incalzitor, banda de fixare, termostat programabil cu senzori de temperatura in pardoseala si ambient, cablu conectare si disjunctor...
...CUM FUNCTIONEAZA :
Sistemul se alimenteaza cu 220V monofazat din tabloul electric, si este controlat de un termostat electronic. Termostatul realizeaza un echilibru optim intre temperatura pardoselei si cea ambienta, reducand consumul de energie cu pana la 20% prin optimizarea timpilor de functionare a incalzirii si programarea diferentiata zi/noapte pentru fiecare zi a saptamanii. Cablul poate fi ingropat in sapa de suprafata (constructile noi) sau poate fi inclus in adezivul pentru gresie (covoras incalzitor). Se preteaza pentru orice tip de pardoseala (placi ceramice, parchet, lemn, ...) Sau se poate monta direct sub parchetul laminat (ecofilm cu grosimea de 4mm)
Componentele care stau la baza sistemului de incalzire in pardoseala sunt:
Cablul incalzitor, covorasul incalzitor sau ecofilm incalzitor se alge varianta optima in functie de aplicatie. Pretul covorasului fiind sensibil mai mare, banda de fixare, termostat digital programabil cu senzori de temperatura in pardoseala si ambient , cablu de alimentare si un disjuctor bipolar in tabloul general.
CAT CONSUMA INSTALATIA DE INCALZIRE ELECTRICA IN PARDOSEALA ?
Raspunsul este banal de simplu: Consumul = Pierderea de caldura a casei pentru mentinerea unui temperaturi dorite. Cu cat incaperea/casa are o izolatie termica mai buna, cu atat energia consumata este mai redusa. Pentru o casa bine izlata se poate considera un consum mediu de ~60KWh/an/m2. Randamentul instalatiei este practic de 100%, iar in cazul izolarii termice inferioare cu poliestiren si a unei sape de acumulare, se poate ajunge la un regim de functionare de 25~35% din timp. Considerand pretul continu in crestere a gazului metan si combustibililor fosili si posibila lor epuizre in viitoarele decade, solutia de incalzire electrica devine din ce in ce mai interesanta, mai ales considerand cheltuielile mult reduse de instalare si exploatare, si avantajele deja enumerate
Alte aplicatii ale incalzirii prin cabluri electrice.
Trebuie mentionat ca pe langa incalzirea in pardoseala, cablurile prezentate mai sus au diverse alte aplicatii rezidentiale si industriale, unele inedite, cum ar fi :
Protectia la inghet a cailor de access pietonal si auto, alei , rampe, garaje, scari si trepte exterioare
Topirea ghetii si zapezii in parcari exterioare si pe acoperisuri
Protectia jgheaburilor si burlanelor impotriva acumularii de zapada si gheata
Protectia la inghet a terenurilor agricole, a terenurilor sportive , a serelor , a pardoselii incaperilor frigorifice
Protectia conductelor si bazinelor exterioare impotriva inghetului.
Incalzirea halelor industriale si a fermelor de animale