Instaleaza gratuit aplicatia pentru Android
Toate categoriile
  • Toata tara
    CAUTA
    COMERCIANTI
    Membru de 16 ani · Online acum 1 an
    0 abonati
    PAGINI


    LINEA BODY CARE...

    Studii


    Si ochiul are nevoile sale

    Si ochiul are nevoile sale… nutritionale.
    Carotenoizii, cunoscuti in primul rand pentru rolul lor de protectie contra efectelor daunatoare ale razelor soarelui, si a radicalilor liberi si deasemenea pentru rolul lor demonstrat de intarire a sistemului imunitar,sunt in realitate si foarte utili pentru protectia ochilor nostri.
    Ochiul uman este capabil sa perceapa razele luminoase cu o lungime de unda cuprinsa intre 750 si 400 nm, corespunzatoare spectrului de lumina vizibil. Mecanismul vederii este legat de o corecta functionare a receptorilor speciali localizati pe retina, partea din globul ocular care este in masura sa transforme stimuliiluminosi, din exterior, in impulsuri nervoase care se vor transmite spre creier.
    Receptorii din retina sunt de doua tipuri: celulele conuri, sensibile la lumina intensa, adica lumina diurna si culori, aceste contin pigmentii iodopsina si cianopsina, si celulele cu bastonase, sensibile la lumina slaba, lumina crepusculara si la alb si negru, care contin pigmentul rodopsina.
    Atunci cand ajunge la ochi, stimulul luminos provoaca o degradare specifica a pigmentilor si deci o modificare a receptorilor aferenti, cu producerea unui stimul electric, preluat rapid de celulele ganglionare ale retinei (celule nervoase), ale caror prelungiri formeaza nervul optic.
    Stimului luminos se transforma astfel intr-un impuls nervos care ajunge la creier, permitandu-ne sa percepem imaginile.
    Dupa degradare, pigmentii se regenereaza rapid iar receptorii pot fi din nou stimulati.
    In cazul unei persoane sanatoase acest ciclu de degradare si regenerare se repeta de cateva sute de ori pe zi, de fiecare data cand soseste semnalul luminos. Ochiul este supus continuu unui stres de tip oxidant, datorita poluarii atmosferice, si modului de viata in marea majoritate a zilei in ambiente cu iluminare artificiala si folosirii intense a computerelor, care se adauga la procesele de degenerare celulara,
    care insotesc procesul norma de imbatranire al oamenilor.
    Adesea persoanele de varsta medie se plang de tulburari de vedere care se manifesta prin vedere neclara sau aparitia unor pete in campul vizual care dau o senzatie de disconfort. In plus
    recent s-a demonstrat o legatura intre diminuarea functionala a regiunii maculare a ochiului (degenerare maculara) si avansarea in varsta.
    Macula lutea este o mica regiune circulara in partea posterioara a retinei bogata in receptori fotosensibili, bastonase si mai ales conuri (concentrate in portiunea centrala), care contine carotenoidul numit luteina si stereoizomerul sau zeaxantina, care protejeaza receptorii din aceasta zona, unde ajung terminatiile
    nervoase ale nervului optic, de efectele unei patrunderi masive a luminii in ochi.

    Un studiu epidemiologic, condus pe 50.000 de pacienti, a evidentiat si o reducerea formarii cataractei cu 50%, in urma unei diete bogate in legume care contin luteina si zeaxantina, ca si consecinta a actiunii exercitate de aceste doua tipuri de molecule la nivelul cristalinului. Si ‚-carotenul are un rol important in prevenirea unor tulburari ale organului vederii, fiind convertit de catre organism in vitamina A,fundamentala in mecanismul vederii crepuscular. La nivelul retinei, vitamina A, sub forma di retinol, se combina de fapt cu opsina din celulele cu bastonase pentru a forma rodopsina. O carenta prelungita din aceasta vitamina oate compromite vederea si sa duca in cazurile cele mai grave, la orbire nocturna, care duce si la o daptare dificila a vederii la lumina slaba, si la xeroftalmie, o forma grava de uscaciune a ochilor care
    poate sa degenereze in orbire ireversibila.
    Pentru a completa este util sa citam si vitaminele C si E, care pot sa contribuie la pastrarea intacta astructurilor care sunt implicate in dinamica vederii, contracarand peroxidarea lipidica a membranelor
    celulare retiniene si facilitand absorbtia, acumularea la nivel hepatic si folosirea vitaminei A.
    Concentratia de vitamina C in cristalinul normal este inferioara doar celei din glandele suprarenale, in
    timp ce concentratia de vitamina C din cristalinul afectat de cataracta este extrem de redusa.
    Studii clinice au demostrat ca aceasta vitamina este realmente in masura sa stopeze agravarea cataractei.
    In cursul unui studiu, 450 de pacienti afectati de aceasta patologie au fost supusi la o dieta care prevedea consumul a 1g de vitamina C pe zi, iar rezultatul obtinut a fost acela al unei considerabile diminuari a formarii cataractei.
    Carotenoizii, cu proprietatile lor antioxidante, contribuie la protectia retinei de distrugerile
    cauzate de radicalii liberi, care se formeaza in timpul proceselor metabolice ale vederii si in urma expunerii
    la agentii externi.
    In ochi, asa cum am mentionat deja, sunt in mod caracteristic prezenti doi pigmenti carotenoizii,
    localizati la nivelul maculei: luteina si zeaxantina. Prezenta lor la nivelul maculei are un rol de protectie
    care se explica prin reducerea distrugerilor oxidante care se afla in sarcina structurilor celulare ale retinei.
    S-a demonstrat ca un consum zilnic si sistematic de carotenoizi, in special luteina, duce la o crestere
    semnificativa a densitatii optice a pigmentilor retinei si ai maculei, scazand riscul incidentei degenerarilor
    maculare.
     
    Bibliografia:
    SCHALCH W., Carotenoids in the retina - A review of their possibile role in preventing or limitino damage caused by light and oxigen - din “Free radicals and
    aging” Ed. I Emerit & B. Chance Birkhauser Vertag, Basel Swizerland, 1992.
    SEDDOM J.M., AJANI U.A., SPERDUTO R.D., HILLER R., BLAIR N., BURTON T.C., FARBER M.D., GRAGOUDAS E.S., HALLERJ., MILLER D.T. et al.,
    Dietary carotenoids, vitamins A, C and E, and advanced age-related macular degeneration, Eye disease Case-control Study group, JAMA, 272(18) 1413-1420, 1994.
    SNODDERLY D.M., Evidence for protection against age-related macular degeneration by carotenoids and antioxidant vitamins, American Journal of Clinical
    Nutrition, 65 (suppl.6), 1448S-1461S, 1985.

    Luteina Carotenoid Complex de la GNLD este un integrator ideal pentru a putea beneficia de avantajele care deriva dintr-un aport optim de din toti compusii din familia carotenoizilor. Acestia sunt prezenti in aceleasi forme in care se gasesc in mod natural in alimentele integrale: alfa-, beta- cis-beta-, gama si zetacarotenul, licopenul, cis-licopenul, luteina, zeaxatina, alfa si betacriptoxantina, violaxantina,
    cantaxantina, capsantina si criptocapsina, in plus cu puterea antioxidanta a vitaminelor C
    si E.

    Importanta acizilor grasi omega 3 pentru sanatate si vitalitate a gasit uletrioare ecouri intr-o serie de ercetari noi care au fost facute pentru a se investiga actiunea si beneficiile care nu fusesera complet lamurite sau de-a dreptul nici nu erau previzibile. Odata cu progresul studiilor a devenit din ce in ce mai evident ca o cantitate de acizi grasi omega 3 in dieta are un impact considerabil asupra celulelor noastre, si asupra tesuturilor si a diverselor organe si aparate din organismul nostru. In afara faptului ca sunt componente cruciale ale structurii corpului nostru, acizii grasi omega 3 desfasoara inca multe alte functii.
    Omega-3 Salmon Oil de la GNLD: omega 3 naturali si asimilabili - Efortul de a garanta
    ca proprii integratori alimentari sa contina familiile intregi de nutrienti prezenti in mod natural in lantul trofic al omului, mai degraba decat elemente individuale, este o linie calauzitoare pe care GNLD a stabilito si la care s-a aliniat de decenii. Pentru acest motiv integratorii nostri contin toate lipidele si sterolii care sunt prezenti in mod natural in cerealele grani integrale, toate flavonoidele asociate cu vitamina C, sau toti carotenoizii din fructe si din legume. Respectand in mod constant acest principiu, GNLD a dezvoltat produse de calitate care sunt punctul de referinta pentru sectorul, chiar si din punct de vedere stiintific. In mod coerent cu aceasta filozofie, Omega-3 Salmon Oil de la GNLD contine toti acizii grasi omega 3 prezenti in mod natural in portiunile cele mai apreciat din somonii din Atlantic, intr-o forma usor de asimilat de catre organismul uman si fara urme din alte elemente nedorite.

    In luna august a anului 2006, in revista European Journal
    of Clinical Nutrition (vol. 10, pp. 978-984), cativa
    cercetatori au aratat ca acizii grasi omega 3 EPA si DHA sunt in mod sigur importanti pentru sanatatea inimii, iar altii, precum acidul alfa linoleic (ALA) demonstreaza ca au proprietati asemantoare.
    Acizii grasi omega 3: noi studii ne confirma beneficiile si evidentiaza o eficienta superioara asteptarilor.
    Initial importanta acizilor grasi omega 3 pentru sanatate a reiesit in legatura cu beneficiile aduse sanatatii inimii. Inca de la primele cercetari asupra acizilor grasi omega 3, acestora lea fost atribuit un rol de “protectori ai sanatatii inimii”, deoarece erau de ajutor la tinerea sub control a nivelurilor colesterolului si
    trigliceridelor, astfel garantand un flux regulat al sangelui prin vene si artere.
    Deceniile de cercetare au demonstrat ca mai au inca multe alte benficii. Astazi se stie ca acizii grasi omega 3 joaca un rol cheie in structura si functiile inimii, venelor si al arterelor, mai bine spus in functionarea intregului aparat cardiovascular. Efectele acizilor grasi omega 3 asupra sanatatii inimii sunt evidentiate intr- articol despre sanatatea inimii publicat de revista American Journal of Clinical Nutrition (vol. 84, pp. 5-17; iulie 2006). Cercetatorii au strans si au analizat un total de 43 de studii. Studiile conduse pe un mare numar de subiecti, mai bine de 340.000 de participanti, au evidentiat reducerea semnificativa a riscurilor asupra sanatatii inimii, furnizand si ulterioare confirmari despre beneficiile pe termen lung legate de consumul de omega 3. Un studiu in mod special a demonstrat ca o doza de omega-3 de 850mg (EPA si DHA) a dus lao reducere cu 21% a ratei mortalitatii din cauze diferite; o reducere a mortii cardiace cu 35% si a cazurilor de moarte subita cu 45%.
    In concluziile cercetatorilor de la Columbia University s-a afirmat: “Credem ca exista elemente suficient de puternice pentru a putea sustine ca in Statele Unite ale Americii si in alte natiuni in care consumul de acizi grasi omega-3 este relativ scazut, sunt necesare initiative de sanatate publica care sa aiba ca scop cresterea consumului de astfel de substante benefice.”

    Omega 3 si sanatatea inimii
    Legatura este acum si mai puternica Acizii grasi omega 3 diferiti dau beneficii diferite asupra sanatatii inimii ALA de unul singur nu reprezinta o solutie pentru organismul omului ALA reprezinta elementul constitutiv de baza pentru alti acizi grasi omega 3, atat in plante cat si in animale. Unele surse vegetale cum ar fi uleiul in seminte de in le-a fost facuta publicitate de ani de zile ca ar fi surse de omega 3. Dar intr-un editorial din luna iulie 2006, publicat in American Journal of Clinical Nutrition, cu titlul “Acizii grasi omega-3 si bolile cardiovasculare: ghid de navigare printre recomandari”, cercetatorii au scos in evidenta faptul ca “din datele acumulate in timp confirma ca ALA, precursor al EPA si DHA, rezulta insa a fi mult mai putin eficient fata de acestia in cazul organimsmului uman. Aceasta deoarece organismul uman are dificultati sa transforme ALA in acizii grasi omega 3 pe care organismul nostru este in masura sa ii ulilizeze.”
    SAB are raspunsurile!

    Comitetul de Consultanta Stiintifica (SAB) raspunde la cateva intrebari importante despre sanatate 
    Este adevarat ca acizii grasi omega 3 au proprietati antiinflamatoare foarte utile in cazul artritei?
    Studii stiintifice verificate de comunitatea stiintifica internationale au demonstrat beneficiile integratorilor pe baza de ulei de peste care contin acizi grasi omega 3 in calmarea inflamatiilor articulatiilor si in cresterearezistentei acestora la solicitari, in afara imbunatatirii rigiditatii care in mod tipic este prezenta dimineata in cazul persoanelor care sufera de artrita.
    Omega-3 Salmon Oil de la GNLD ofera aportul corect de acizi grasi omega 3 naturali, pentru a va ajuta sa va mentineti sanatatea articulatiilor iar pe perioada indelungata sa va simtiti mai bine in fiecare zi.
    Eu consum regulat Carotenoid Complex: de ce as avea nevoie sa iau si Cruciferous Plus si Flavonoid Complex?
    Sunt trei principalele familii de fitonutrienti continuti in fructe si legume, despre care studiile stiintifice au aratat efectele benefice asupra sanatatii noastre si asupra prevenirii aparitiei bolilor: carotenoizii, flavonoizii si cruciferele. Aceste substante desfasoara functii diferite in organismul nostru, si fiecare dintre ele protejeaza organismul in mod specific, in mod complementar fata de celelalte doua substante. In special,
    carotenoizii protejeaza grasimile din sange si membranele celulare; flavonoidele protejeaza portiunea apoasa interna si externa a celulelor noastre; elementele nutritionale continute in crucifere protejeaza celula in ansamblul ei de efectele negative ale unor precise elemente cancerogene. Cercetarile din acest sector au demonstrat ca cea mai mare parte din populatie nu consuma suficiente fructe si legume prin alimentatia proprie.
    Carotenoid Complex, Flavonoid Complex si Cruciferous Plus sunt integratori alimentari completi formulati special pentru a aduce o mare varietate din aceste importante elemente nutritionale. Atunci cand sunt luate impreuna, aceste produse asigura cea mai buna protectie posibila!
    Este posibil ca soia continuta in Cruciferous Plus sa interfereze negativ asupra unei persoane care are o tumoare la san?
    Nu exista nici un indiciu care sa ne duca cu gandul ca orice produs de la GNLD care contine soia sa poata interactiona in mod negativ cu organismul uman. Dimpotriva, consumul de soia pare sa fie in legatura cu o scadere a riscului de tumoare la san. De fapt soia contine izoflavone care au aratat ca au efecte de protectie contra acestui tip de tumoare.
    Cruciferous Plus de la GNLD, in mod special, este un produs exceptional pe baza de alimente integrale care va furnizeaza un aport adecvat si variat de fitonutrienti echivalenti celor care sunt continuti intr-o portie optima de crucifere. In afara de acestea, Cruciferous Plus contine multe si importante elemente nutritionale corelate, dintre care sulforafanii, izotiocianatii si indol- carbinolii.
    In ce mod carotenoizii actioneaza ca si fotoprotectori?
    Rolul fotoprotectiv al carotenoizilor este deja larg recunoscut. Stim intradevar ca lumina soarelui are numeroase efecte negative de care trebuie sa ne aparam, atat pe timp de vara cat si pe timp de iarna, protejand in primul rand pielea noastra. Carotenoizii ne protejeaza pielea absorbind radiatiile UVAsi IR,
    inhiband peroxidarea lipidelor din membrana si neutralizand radicalii liberi (in sinergie cu vitaminele E si C); in plus potenteaza activitatea filtrelor solare topice. Un aport adecvat de carotenoizi ne ajuta la apararea pielii noastre de efectele negative ale soarelui si sa nu uitam ca soare nu este doar vara. Carotenoid Complex de la GNLD aduce intreaga familie de carotenoizi si va poate ajuta sa va aparati de procesele
    oxidative induse de lumina solara. Eficacitatea elementelor nutritionale continute in Carotenoid Complex este garantata de tratamentul exclusiv Nutrimax™, care prevede intre altele tratamentul la temperatura joasa si incapsularea in vid.



    Home · Adauga anunt · Modifica anunt · Login · Inregistrare firma · Forum · Widget anunturi · Semnalati o neregula · Contactati echipa Anunturi AZ ·

    Index produse:   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   X   Y   Z
    Descarca gratuit aplicatia pentru telefonul tau


    Va doriti propriile produse listate aici ? Creati-va propriul magazin virtual pe aaz.ro.

    Informatiile despre preturi, produse si servicii sunt oferite de terte parti si doar pentru informare. AAZ.ro nu garanteaza acuratetea informatiilor si nu este raspunzator pentru nici o eroare, omisiune sau intarzieri,
    nici pentru orice neintelegeri sau pierderi datorita acestor informatii. Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Stergerea contului | Cookies | Siguranta online | ANPC | Contact



    Verified by VISA MasterCard SecureCode
    AAZ.ro © 2008