Instaleaza gratuit aplicatia pentru Android
Toate categoriile
  • Toata tara
    CAUTA

    S.C. MASTER BUS...

    Info news legal


    Facilitati pentru tineri intreprinzatori - operabile din noiembrie 2010

    Prin întreprinzător tânăr, care intenționează să desfășoare, pentru prima dată, activitate economică, denumit în continuare întreprinzător debutant, se înțelege persoana fizică majoră, în vârstă de până la 35 ani, care, în mod cumulativ:

    a) declară pe propria răspundere, în condițiile legii, anterior înmatriculării societății în registrul comerțului, că nu a mai deținut și nu deține calitatea de acționar sau asociat, membru al organelor statutare și nici calitatea de membru în cadrul unei întreprinderi constituite în spațiul economic european;

    b) și înființează o societate comercială de forma celei cu răspundere limitată

    Microîntreprinderea aparținând întreprinzătorului debutant trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții:

    a) este societate comercială cu răspundere limitată, care funcționează pe durată nedeterminată, în condițiile prevăzute de Legea nr. 31/1990 privind societățile comerciale, republicată, cu modificările și completările ulterioare/

    b) se încadrează în categoria microîntreprinderilor, în conformitate cu prevederile Legii nr. 346/2004 privind stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii, cu modificările și completările ulterioare.

    c) este înființată de un întreprinzător debutant, ca asociat unic, sau de cel mult 5 (cinci) întreprinzători debutanți asociați. Îndeplinirea acestei condiții se constată prin declarația, pe proprie răspundere, a fiecăruia, dată în condițiile art. 2;

    d) este administrată de către asociatul unic sau, în mod conjunct, de mai mulți administratori dintre asociați;

    e) are în obiectul de activitate cel mult 5 (cinci) grupe de activități prevăzute de clasificarea activităților din economia națională în vigoare (CAEN Rev. 2) și nu poate include în obiectul de activitate următoarele activități: intermedieri financiare și asigurări; tranzacții imobiliare, activități de jocuri de noroc și pariuri, producție sau comercializare de armament, muniții, explozibili, tutun, alcool, substanțe aflate sub control național, plante, substanțe și preparate stupefiante și psihotrope, precum și activitățile excluse de normele europene cu privire la ajutorul de stat.


    (2) Calitatea de microîntreprindere aparținând întreprinzătorului debutant se obține la data înmatriculării la oficiul registrului comerțului în a cărui raza teritorială se află sediul său social, cu îndeplinirea condițiilor prevăzute la alin. (1).

    (3) Prin derogare de la art. 36 din Legea 26/1990 privind registrul comerțului, republicată, cu modificările și completările ulterioare, firma unei microîntreprinderi aparținând întreprinzătorului debutant se compune dintr-o denumire proprie însoțită de sintagma scrisă în întregime “societate cu răspundere limitată - întreprinzător debutant” sau abrevierea “S.R.L. – Î. D.” ;

    În afara obligațiilor stabilite prin actele normative în vigoare, aplicabile oricărui operator economic, microîntreprinderea aparținând întreprinzătorului debutant are și următoarele obligații specifice:

    a) să notifice în scris, Oficiul Teritorial pentru IMM și Cooperație (OTIMMC) al Agenției pentru Implementarea Proiectelor și Programelor pentru IMM (AIPPIMM) în a cărui rază de competență își are sediul, în termen de cel mult 10 zile lucrătoare de la înființare, în vederea luării în evidență.

    b) să angajeze, cu contract de muncă pe durată nedeterminată, și să mențină în activitate cel puțin 2 (doi) salariați de la momentul obținerii facilităților menționate la art. 5 lit. a) și/sau b) până la pierderea calității de microîntreprindere aparținând întreprinzătorului debutant.

    c) să reinvestească, anual, cel puțin 50% din profitul realizat în anul fiscal precedent.

    d) să depună la AIPPIMM situațiile financiare semestriale și anuale, cu dovada înregistrării acestora la autoritățile competente, precum și un raport semestrial de progres.


    Microîntreprinderea aparținând întreprinzătorului debutant, beneficiază de următoarele facilități:

    a) acordarea de către AIPPIMM a unei alocații financiare nerambursabile reprezentând cel mult 30%, dar nu mai mult de 10.000 euro sau echivalentul in lei, din valoarea proiectului aferent planului de afaceri, pentru care face dovada surselor de cofinanțare. Alocațiile financiare nerambursabile se acordă în limita sumelor aprobate cu această destinație în bugetul Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

    b) accesul la garanții acordate de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii S.A. – IFN, în numele și în contul statului, până la cel mult 80% din valoarea creditului solicitat, în limita sumei de 80.000 de euro sau echivalentul în lei. Garanțiile se acordă numai microîntreprinderilor care îndeplinesc condițiile de eligibilitate ale Programului, ale instituției de credit și ale FNGCIMM, pentru creditele destinate realizării de investiții intr-o proporție de minim 50% din valoarea necesarului de finanțare stabilit pe baza planului de afaceri.

    c) scutirea de la plata contribuțiilor de asigurări sociale datorate de angajatori, potrivit legii, pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult 4 (patru) salariați, angajați pe durată nedeterminată. Această perioadă constituie stagiu de cotizare în sistemul public de pensii, iar pentru stabilirea și calculul drepturilor prevăzute de Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii și alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările și completările ulterioare, se utilizează venitul brut realizat lunar, la care asiguratul datorează contribuția individuală de asigurări sociale. Pentru fiecare salariat, scutirea nu se acordă pentru veniturile salariale lunare care depășesc cuantumul salariului mediu brut pe economie din anul anterior.

    d) scutirea de la plata taxelor pentru operațiunile de înmatriculare efectuate la oficiile registrului comerțului, cu ocazia constituirii microîntreprinderii;

    e) consiliere, instruire și sprijin din partea Oficiului Teritorial pentru IMM și Cooperație (OTIMMC) al Agenției pentru Implementarea Proiectelor și Programelor pentru IMM (AIPPIMM) în a cărui rază de competență își are sediul.


    Calitatea de microîntreprindere aparținând întreprinzătorului debutant se pierde, prin efectul legii:

    a) la data de 31 decembrie a anului în care se împlinesc trei ani de la data înregistrării;

    b) la data la care oricare dintre autoritățile competente constată că societatea nu mai îndeplinește una din condițiile prevăzute la art. 3 alin. (1);

    c) la data la care activitatea microîntreprinderii aparținând întreprinzătorului debutant a fost suspendată temporar, a încetat voluntar sau când a fost declanșată procedura de insolvență;

    d) la împlinirea a 45 de zile lucrătoare de la data scadenței unei obligații fiscale neîndeplinite.

    e) la momentul depunerii situației financiare semestriale sau anuale, dacă cifra de afaceri pe anul în curs a atins echivalentul în lei al sumei de 500.000 euro. La atingerea acestui prag, societatea comercială are obligația de a notifica în scris, cel mai târziu până la sfârșitul lunii următoare, oficiul registrului comerțului în a cărui rază teritorială se află sediul său social.


    În situația cesionării părților sociale dintr-o microîntreprindere aparținând întreprinzătorului debutant, acordarea facilităților:

    a)continuă în aceleași condiții, dacă cesionarul declară pe propria răspundere, în condițiile legii, că îndeplinește condiția prevăzută la art. 2 lit. a). Declarația se depune în termen de cel mult 15 zile lucrătoare de la data cesiunii la AIPPIMM;

    b)încetează de la data cesiunii, dacă la înregistrarea mențiunii referitoare la cesiune în registrul comerțului se constată că cesionarul nu îndeplinește condiția prevăzută la art. 2 lit. a). Acordarea facilităților încetează și în cazul nerespectării termenului prevăzut la lit. a), de la data expirării acestui termen. Facilitățile acordate se consideră necuvenite și se recuperează.

    Biroul de consultanta Master Business - Brasov, sprijina tineri intreprinzatori sa isi constituie forma S.R.L.- Intreprinzator Debutant - onorariu 200 Ron.

    - Serviciul cuprinde: Rezervare denumire comerciala, redactare acte constitutive, varsarea capitalului social la banca aleasa de dvs., inregistrarea dosarului la ORC, obtinerea certificatului de inmatriculare, sprijinirea intreprinzatorilor debutanti asociati in relatia cu OTIMMC.



    Home · Adauga anunt · Modifica anunt · Login · Inregistrare firma · Forum · Widget anunturi · Semnalati o neregula · Contactati echipa Anunturi AZ ·

    Index produse:   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   X   Y   Z
    Descarca gratuit aplicatia pentru telefonul tau


    Va doriti propriile produse listate aici ? Creati-va propriul magazin virtual pe aaz.ro.

    Informatiile despre preturi, produse si servicii sunt oferite de terte parti si doar pentru informare. AAZ.ro nu garanteaza acuratetea informatiilor si nu este raspunzator pentru nici o eroare, omisiune sau intarzieri,
    nici pentru orice neintelegeri sau pierderi datorita acestor informatii. Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Stergerea contului | Cookies | Siguranta online | ANPC | Contact



    Verified by VISA MasterCard SecureCode
    AAZ.ro © 2008