Rezolvarea pe calea medierii a unei largi arii de conflicte: Drept Civil, Drept Penal, Dreptul Familiei, Drept Comercial, Malpraxis, Litigii de munca, Asigurari.
Ce este Medierea?
Medierea reprezinta o modalitate de solutionare a conflictelor pe cale amiabila, cu ajutorul unei persoane specializate in calitate de mediator, in conditii de neutralitate, impartialitate, confidentialitate si avand liberul consimtamant al partilor.
Medierea este o activitate de interes public si se bazeaza pe increderea pe care partile o acorda mediatorului, ca persoana apta sa faciliteze negocierile dintre ele si sa le sprijine pentru solutionarea conflictului, prin obtinerea unei solutii reciproc convenabile, eficiente si durabile.
Mediatorul este o persoana specializata si autorizata in conditiile Legii nr. 192/2006 cu modificarile si completarile ulterioare, care isi exercita activitatea de mediere in conditii de neutralitate, impartialitate si confidentialitate.
Actul medierii si intreaga activitate a mediatorului se ghideaza dupa anumite principii stabilite de cadrul legislativ, dar si de codurile deontologice si normele profesiei de mediator.
Pe intelesul tuturor, medierea este procedura prin care doua parti aflate in conflict sunt de acord sa isi rezolve litigiul intr-un mod civilizat si amiabil asistati si ajutati de un mediator.
Mediatorul va utiliza procedee si mijloace specifice, bazate pe comunicare si negociere in vederea sprijinirii partilor pentru identificarea interesului real si gasirea solutiei comune.
Mediatorului ii este interzis sa ofere sau sa impuna solutii, partile fiind singurele care vor identifica solutia conflictului.
Intreaga procedura de mediere are caracter confidential si nu poate fi dezvaluita tertilor cu exceptia cazului in care partile convin altfel ori legea prevede contrariul.