Nu doar sursele directe de caldura sunt utile iarna. Toate sistemele de protectie si izolare va permit un confort termic uniform. In plus, reduc cu pana la 80% costurile incalzirii. Iar cu ajutorul lor, economisiti energie si protejati planeta.
Termoizolarea exterioara e primul pas inteligent pentru a avea confort termic, dar si pentru facturi decente in timpul iernii. Cu cat placile exterioare sunt mai groase, cu atat casa va fi mai protejata.
Acestea pot avea pana la 15 centimetri, fapt care va coboara simtitor costurile incalzirii.
Daca la exterior se foloseste polistiren, la interior poate fi utilizata vata minerala. Aceasta inseamna sa va "tapetati" casa cu pereti de rigips, iar intre zid si perete sa puneti un strat de vata minerala.
Materialul are si rol de protectie fonica. Geamurile sunt alt element important.
Daca vreti geamuri termopan, optati pentru low-e. Inseamna "low emisivity", adica emisie scazuta de caldura prin radiatie.
Cu alte cuvinte, pe una dintre fetele unei foi de sticla este depus un strat de argint, care devine parte componenta a geamului. Particulele sunt atat de fine incat nu opresc radiatia in spectrul vizibil, ci pe cea in spectrul infrarosu - caldura.
Foaia de geam cu low-e se monteaza spre interiorul casei, cu stratul reflectorizant spre interiorul geamului pentru a avea o camera cat mai calduroasa.
Cea mai simpla metoda de a identifica un geam low-e este cu ajutorul unei brichete sau a unei lumanari aprinse, pe care o tineti in dreptul geamului.
Se vor reflecta 4 lumini in geam, 3 de o culoare si a patra de o culoare diferita (de obicei o nuanta de mov).
Geamul care reflecta lumina de culoare diferita este cel cu depunere low-e. Pentru zilele cu adevarat friguroase, la exteriorul geamurilor ar fi indicate rulourile exterioare din aluminiu.