Instaleaza gratuit aplicatia pentru Android
Toate categoriile
  • Toata tara
    CAUTA

    MATERIALE CONST...

    Galerie foto


    Tencuiala decorativa

    Tencuiala Decorativa: Pregatire si Conditii de Aplicare

    Instructiunile prezentate in aceste pagini au doar caracter orientativ. Pentru instructiuni detaliate cititi Fisa Tehnica a produsului sau solicitati instructiunile de aplicare, de la producator.

    Pregatirea, atat a produsului cat si a suprafetelor, reprezinta o etapa indispensabila pentru realizarea unor performante maxime in aplicarea vopselelor de orice tip. Astfel:

    1. Produsul se conditioneaza la temperatura de aplicare minim 24 ore inainte de aplicare.
    2. Inainte de deschiderea ambalajului se indeparteaza de pe acesta praful sau alte urme de murdarie pentru a nu contamina produsul.
    3. Se omogenizeaza bine produsul in ambalajul original, folosind un amestecator mecanic, in vederea redispersarii eventualului sediment.
    4. Este interzisa amestecarea produsului cu alte tencuieli chiar similare, pentru evitarea riscului aparitiei unor probleme de compatibilitate.
    5. Se face reglarea vascozitatii, prin adaugarea de apa.
    6. Nuantarea produsului se poate face doar cu pastele de colorare recomandate de producator, sau pe baza de teste prealabile de compatibilitate.
    7. Pentru obtinerea unor culori intense, tencuiala decoativa se va aplica ca atare si se va colora in nuanta dorita prin acoperire cu Vopsea Lavabila de Exterior sau similara.

    Conditii de aplicare:

    1. Temperatura optima de aplicare a produsului: 5 – 30°C.
    2. Temperatura produsului: 5 – 30°C.
    3. Temperatura suportului: 5 – 40°C.
    4. Umiditatea relativa a mediului max. 65%.
    5. Vopselele lavabile nu se vor utiliza sau depozita la temperaturi de sub 5°C.

    Pregatirea suprafetelor-suport din beton, zidarie, glet de var, ipsos sau premixate, etc., reprezinta o etapa premergatoare aplicarii si obligatorie, deoarece are o influenta hotaratoare asupra calitatii si durabilitatii acoperirii. Astfel:

    1. Betonul sau mortarele noi (inclusiv reparatiile) necesita minim 28 zile pentru intarire si uscare inaintea aplicarii; nerespectarea acestei conditii afecteaza rezistenta produsului in timp, determina exfolieri sau basicari, iar vopselele colorate pot suferi modificari cromatice.
    2. Suprafetele tencuite se verifica prin ciocanire inainte de aplicarea produsului; daca se dovedesc necorespunzatoare (suna a gol) se indeparteaza complet tencuiala, pana la zidarie si se refac cu un mortar de aceeasi clasa cu cel initial;
    3. Este recomandat ca mortarele sa nu contina o cantitate mare de var;
    4. Inainte de aplicarea produsului se remediaza eventualele gauri, fisuri sau alte imperfectiuni cu Masa de Spaclu pentru Reparatii

    In cazul aplicarii pe suprafete care au mai fost vopsite:

    1. Peliculele vechi, deteriorate sau lipsite de aderenta se indeparteaza complet prin folosirea Solutiei decapante “CM Cleaner” sau Decapantului ecologic.
    2. Inlaturarea peliculelor vechi se mai poate face prin slefuire cu perii mecanice, sau prin ardere.
    3. Oricare dintre operatiunile de inlaturare a vopselei vechi va fi urmata de slefuire.
    4. Zonele atacate de mucegai se curata si se impregneaza cu Sanitizantul Forte;
    5. Suprafetele ce urmeaza a se acoperi cu Tencuielile Decorative, se curata de toate urmele de grasimi sau impuritati.
    6. Suprafetele trebuie sa fie netede, plane, uscate.
    7. Incluziunile metalice vor fi acoperite in mod obligatoriu cu Grund Alchidic Anticoroziv sau Grund Economic.
    8. Pe suprafete noi (inclusiv reparatii) se va aplica in mod obligatoriu una dintre amorsele pentru tencuiala pe care le gasiti in pagina Materiale de constructii.

    Aplicarea produsului pe suprafata-suport se face numai dupa pregatirea corespunzatoare a acesteia, potrivit indicatiilor din tab-ul anterior sau din fisa tehnica, indiferent daca suprafata de acoperit este noua sau a mai fost vopsita cu produse compatibile.

    Home · Adauga anunt · Modifica anunt · Login · Inregistrare firma · Forum · Widget anunturi · Semnalati o neregula · Contactati echipa Anunturi AZ ·

    Index produse:   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   X   Y   Z
    Descarca gratuit aplicatia pentru telefonul tau


    Va doriti propriile produse listate aici ? Creati-va propriul magazin virtual pe aaz.ro.

    Informatiile despre preturi, produse si servicii sunt oferite de terte parti si doar pentru informare. AAZ.ro nu garanteaza acuratetea informatiilor si nu este raspunzator pentru nici o eroare, omisiune sau intarzieri,
    nici pentru orice neintelegeri sau pierderi datorita acestor informatii. Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Stergerea contului | Cookies | Siguranta online | ANPC | Contact



    Verified by VISA MasterCard SecureCode
    AAZ.ro © 2008