Instaleaza gratuit aplicatia pentru Android
Toate categoriile
  • Toata tara
    CAUTA

    FREGATE S.R.L.

    Noutati


    Ce este Granitul?

    Granitele se formează din magma acidă bogată în silicaţi, care vine din adâncime (fenomen favorizat de mişcările tectonice) şi care în apropierea suprafeţei pământului (adâncime de sub 2 km) se solidifică prin răcire lentă în crăpăturile scoarţei având uneori un diametru de câteva sute de kilometri; granitele cu o granulaţie mai mare se numesc pegmatite
    Bazaltul în comparaţie cu granitul provine dintr-o magmă bazică. Caracteristic pentru granit numit şi plutonit sunt adâncimile mari unde se formează, rocile care se formează la adâncimi mai mici ca 2 km, sunt numite subvulcanite sau "roci de gangă" (steril) în mineritDeoarece procesul de răcire a magmei are loc la adâncimi relativi mari, răcirea magmei se produce lent, cristalizarea mineralelor producându-se în funcţie de punctul lor de topire, de aceea mineralele de culoare închisă cu punct de topire ridicat care au de obicei şi o densitate mai mare blendă, piroxen se solidifică la început, urmate apoi de feldspat şi cuarţ.
    Din această cauză în camera sau cuibul de granit vom găsi mineralele cu densitate mai mică ca feldspat şi cuarţ mai aproape de suprafaţă. Influenţa temperaturii ridicate a magmei influenţează rocile vecine care îşi modifică culoarea, (frecvent albăstruie) structura formându-se minerale noi la contactul magmei cu rocile învecinate, aceste proces de transformare determină formarea de fapt a rocilor metamorfice.
    Prin mişcări tectonice ulterioare formării granitului, sau prin procesele de eroziune şi transport a apei, vântului, sunt îndepărtate straturile care acopereau granitul, acesta apărând la suprafaţă, fiind supus la rândul lui intemperiilor, razelor solare ce duce la o schimbare a culorii sale într-o nuanţă gălbuie, mineralele mai puţin dure fiind erodate.
    Aspectul granitului, este diferit în masa lui se pot vedea cristale de minerale de mărime de câţiva milimetri, culoarea granitului variază de la cenuşiu deschis până la albăstrui, roşu, galben.

    Granitul era folosit la pavarea trotuarelor, datorită durităţii şi rezistenţei la erodare, intemperii, în construcţie la:

    • pavarea străzilor, bordurii trotuarelor
    • cale ferată (terasamente)
    • acoperirea pereţilor clădirilor cu plăci de granit, la ferestre şi uşi
    • în grădini la fântâni, sau pavaj

    Granitul se exploatează frecvent în cariere de piatră, însă sunt asociate des cu minerale utile ca : Pirită (FeS2), Magnetită(Fe3O4).

    COMENZI TELEFONICE LA TELEFON 0765557822













    Home · Adauga anunt · Modifica anunt · Login · Inregistrare firma · Forum · Widget anunturi · Semnalati o neregula · Contactati echipa Anunturi AZ ·

    Index produse:   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   X   Y   Z
    Descarca gratuit aplicatia pentru telefonul tau


    Va doriti propriile produse listate aici ? Creati-va propriul magazin virtual pe aaz.ro.

    Informatiile despre preturi, produse si servicii sunt oferite de terte parti si doar pentru informare. AAZ.ro nu garanteaza acuratetea informatiilor si nu este raspunzator pentru nici o eroare, omisiune sau intarzieri,
    nici pentru orice neintelegeri sau pierderi datorita acestor informatii. Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Stergerea contului | Cookies | Siguranta online | ANPC | Contact



    Verified by VISA MasterCard SecureCode
    AAZ.ro © 2008