Instaleaza gratuit aplicatia pentru Android
Toate categoriile
  • Toata tara
    CAUTA
    SERVICII
    Membru de 16 ani · Online acum 1 an
    0 abonati
    PAGINI


    SOCIETATE CIVIL...

    Articole


    DIFERENTE DE CONCEPTE SI PROFESII

    Pentru a elimina greşeala curentă între psiholog şi psihiatru, doresc sa fac câteva precizări în acest sens pentru a înţelege diferenţa dintre cele două profesii, adăugând la acestea şi cele de consilier şi psihoterapeut pentru a mării gradul de comprehensiune.

     

    Psihologul este acea persoană care în urma studiilor aferente de specialitate lucrează cu psihicul omului sănătos.

     

    Psihiatrul lucrează cu pacienţi ce prezintă tulburări de sănătate mintală, psihică, ce afectează grav viaţa bolnavului şi capacitatea sa funcţională, tratamentul făcându-se pe cale chimică prin prescriere de medicamente.

     

    Psihologul lucrează şi cu persoane sănătoase, în profilaxia bolilor, optimizarea performanţelor intelectuale, managementul stărilor de stres, etc. Accentul cade pe profilaxie pentru a găsii resurse, tehnici, metode, etc. pentru a face faţă stimulului agresor.

    DECI dacă mergi la psiholog nu înseamnă că eşti „bolnav psihic” ci înseamnă că mergi cu scopul prevenirii complicaţiilor şi evoluţiei bolii şi cu scopul creşterii calităţii vieţii. Desigur că şi psihologul are una sau mai multe competenţe pe domenii ca: Psihologie clinică, Psihologia muncii, Psihologia educaţională şi Psihologia apărării.

     

    Consilierea Este centrată pe ceea ce aparţine prezentului: acum şi aici, rezolvând o anumită problemă, fără a restructura personalitatea, în timp ce psihoterapia pune accentul pe intervenţie, tratament, şi reconstrucţie a personalităţii.

     

    Psihoterapia se adresează oamenilor „normali’, care au însă probleme emoţionale, somatice sau de relaţionare. Este o formă de tratament, care nu include medicaţia, şi care, prin tehnici proprii tratează crizele de viaţă generate de diferite cauze, ajutând clientul să depăşească dificultăţile de natură psihologică, relaţională sau emoţională şi ajută clientul să facă schimbările pe care nu a reuşit să le facă singur. Psihoterapeutul este acea persoană care după terminarea modulelor speciale de psihologie sau medicină (4 sau 6 ani a parcurs o formă de specializare în una din specializările de Psihoterapie: Hipnoză, Cognitiv Comportamentală, Terapia Familiei, Terapie Integrativă, etc.).

     

     Psih. Clinician Călin SECAN

    Home · Adauga anunt · Modifica anunt · Login · Inregistrare firma · Forum · Widget anunturi · Semnalati o neregula · Contactati echipa Anunturi AZ ·

    Index produse:   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   X   Y   Z
    Descarca gratuit aplicatia pentru telefonul tau


    Va doriti propriile produse listate aici ? Creati-va propriul magazin virtual pe aaz.ro.

    Informatiile despre preturi, produse si servicii sunt oferite de terte parti si doar pentru informare. AAZ.ro nu garanteaza acuratetea informatiilor si nu este raspunzator pentru nici o eroare, omisiune sau intarzieri,
    nici pentru orice neintelegeri sau pierderi datorita acestor informatii. Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Stergerea contului | Cookies | Siguranta online | ANPC | Contact



    Verified by VISA MasterCard SecureCode
    AAZ.ro © 2008