Prof. “Aaron T. Beck” univ. dr. Daniel DAVID, Şeful Catedrei de Psihologie Clinică şi Psihoterapie, UBB.
Data: 20-21-22 martie 2009 Satu Mare.
Grupul ţintă:
Cursul se adresează profesioniştilor din domeniul psihoterapiei, psihologiei clinice, psihiatriei sau consilierii psihologice care desfăşoară activităţi de diagnostic, evaluare clinică, psihoterapie, consiliere psihologică sau dezvoltare şi optimizare personală, inclusiv activităţi de expertiză psihologică, în cazul copiilor şi/sau adulţilor.
De asemenea cursul se adresează psihologilor atestaţi în alte domenii ex. muncii, organizaţional, transporturi, apărare, educaţie etc. , care au nevoie de cunoştinţe clinice de bază în activitatea lor profesională.
Obiectivul cursului:
Cursul are ca şi scop familiarizarea cursanţilor cu demersul de diagnostic şi evaluare clinică validat ştiinţific, precum şi asigurarea unui bagaj de cunoştinţe declarative şi procedurale care să asigure aplicarea corectă a principiilor de diagnostic şi evaluare psihologică clinică în activitatea profesională.
Platforma de Psihodiagnostic şi Evaluare Clinică abordată în cadrul cursului este constituită din 1 Interviurile Clinice Structurate [SCID-I CV, SCID-I RV/P, SCID-I RV/NP, SCID-I RV/PS, SCID-II KID-SCID] pentru tulburările clinice la copii, adolescenţi şi adulţi, şi 2 Sistemul de Evaluare Clinică SEC , ce cuprinde 20 de probe psihologice ce evaluează tabloul clinic şi mecanismele etiopatogenetice şi de sanogeneză asociate tablourilor clinice din DSM, pentru copii, adolescenţi şi adulţi.
Activităţile cursului sunt structurate sub forma unor prezentări teoretice, studii de caz şi aplicaţii practice ce vizează următoarele aspecte:
1 diagnostic psihologic şi evaluare clinică;
2 sănătate şi boală; modele etiopatogenetice;
3 evaluarea tabloului clinic şi a mecanismelor etiopatogenetice la copii şi adulţi;
4 strategii de evaluare şi diagnostic la copii şi adulţi;
Competenţele dobândite în urma participării la curs se referă la:
a diagnosticarea şi evaluarea clinică a tulburărilor psihice şi psihosomatice;
b evaluarea factorilor psihologici implicaţi în tulburările emoţionale şi psihosomatice;
c utilizarea adecvată a interviurilor clinice structurate precum şi a scalelor şi chestionarelor ce evaluează tabloul clinic şi mecanismele etiopatogenetice.
De asemenea participarea la curs permite obţinerea licenţei valabilă pentru achiziţionare Platformei de Evaluare Clinică, pentru cei care doresc acest lucru.
Examinarea cunoştinţelor cursanţilor: Evaluarea va viza cunoştinţele teoretice şi abilităţile practice dobândite în cadrul cursului. Evaluarea se realizează printr-un examen scris la finalul cursului.
Forma şi durata cursului: cursul se derulează vineri, sâmbătă şi duminică, pe parcursul a 20 de ore.
Actul de studii eliberat cursantului: certificat de abolvire a cursului, creditat de Colegiul Psihologilor din România cu 15 credite, pentru psihologii cu atestat de liberă practică sau adeverinţă de participare pentru cursanţii care nu au atestat de liberă practică.
Taxa de participare: 500 RON
Data limită de inscriere: 15.03.2009
Informaţii suplimentare: Psih. Alina PERSA- 0729033588;
Psih. Gyorgy GASPAR- 0740362681;
Vă aşteptăm cu mare drag şi vă asigurăm de întreaga noastră consideraţie!