Instaleaza gratuit aplicatia pentru Android
Toate categoriile
  • Toata tara
    CAUTA
    SERVICII
    Membru de 16 ani · Online acum 1 an
    0 abonati
    PAGINI


    SOCIETATE CIVIL...

    Cursuri si formari in 2009


    TABĂRĂ DE LEADERSHIP CU IMPACT TERAPEUTIC-30 martie – 1 aprilie 2009

    Cu celebrul psihiatru, psiholog

    DR. ANDRE MOREAU

    Belgia

    Începutul unui proces de schimbare

    pentru a găsi un răspuns satisfăcător nevoilor noastre de dragoste, recunoaştere, libertate.

    Autodescoperirea, autocunoaşterea, facilitate de un cadru terapeutic profesional, într-o cabană pitorească, departe de tumultul lumii, locul ideal unde veţi avea ocazia să recunoaşteţi tiparele comportamentale conflictuale repetitive, sursa suferinţelor şi dramelor existenţiale şi să le schimbaţi cu ajutorul unui psihoterapeut consacrat, pentru a trăi experienţa stării de a fi mai mult, de a fi „eu însumi”.

     

     

    O experienţă transformaţională.

     

    Ce este o tabără psihoterapeutică :

     Harta nu este teritoriul !

    În consultaţie individuală se lucrează pe hartă şi nu pe teritoriu. Acasă, la serviciu, este teritoriul, iar povestea noastră despre ce se întâmplă acolo este harta noastră. Dar, partenerul ar putea povesti o altă poveste despre aceeaşi problemă. Fiecare ‘are dreptate’ in felul lui, în funcţie de cum îşi construieşte harta pentru acelaşi eveniment. Harta este felul fiecăruia de a vedea lucrurile care determină un comportament mai mult sau mai puţin adecvat situaţiei. « Povestea teritoriul presupus este ‘povestea sa’ harta sa  ». Povestea  nu este realitatea.  Harta nu este teritoriul. 

     

    Într-o tabara de leadership cu impact terapeutic, lucrurile se întampla in mod diferit !

     

    Într-un grup, fiecare participant repetă drama existenţei sale, de care este în parte inconştient : pasivitate, agresivitate, dependenţă, revoltă, supunere, dominare, etc. Când în consultaţie clientul vorbeşte de problemele sale, nu poate aborda decât lucrurile de care este conştient. În grup, şi mai ales într-o viaţă comunitară terapeutică, fiecare repetă comportamentele de care nu este conştient, care vor genera aceleaşi conflicte, iar şi iar, în viaţa sa cotidiană.

     

    În mare parte acestea sunt comportamente preprogramate care seamănă cu cele ale părinţilor, ale partenerului, ale patronului, ale copiilor ori cu cele ale colegilor şi prietenilor. 

    În grup,  fiecare poate descoperii care este partea sa de responsabilitate în conflictele pe care le provoacă sau cu care se confruntă. Trezirea conştiinţei este emoţională şi comportamentală. Vom putea atunci, în sfârşit, să vedem lucrurile care determină abordarea comportamentelor inadecvate.

    Majoritatea schimbărilor vin dintr-un fel diferit de a vedea şi de a înţelege realitatea care ne înconjoară.

     

    Într-un climat de încredere, de  libertate şi atenţie pozitivă necondiţionată fiecare va fi ajutat, prin experimente şi exerciţii să exploreze comportamente alternative, mai favorabile, care să aducă un răspuns mulţumitor nevoilor sale.

     

     

    Cum se desfăşoară: 

    Concret, fiecare trebuie să muncească doua ore pe zi la bucătărie, în grădină sau să meargă să cumpere alimente pentru tabără. Fiecare are ocazia de a conduce o echipă de lucru în cursul săptămânii sau să execute sarcinile care îi sunt distribuite.  Astfel pot fi observate comportamentele reale, teritoriul : motor, sabotor, subaltern, spectator pasiv, pozitiv sau negativ a vedea jumătatea goală a paharului , dominator sau dominat, responsabil sau iresponsabil, vulnerabil la critici, centrat pe acţiune sau ezitant….

     

    Persoana în cauză şi toţi ceilalţi pot să vadă concret fiecare comportament. Scuzele, interpretările, acuzaţiile nu-şi mai au locul. Fiecare participant este invitat şi ajutat într-adevăr să-şi schimbe comportamentele inadecvate în comportamente mai adecvate prezentului. A inţelege a deveni conştient nu duce neapărat la schimbarea comportamentului, ceea ce contează este acţiunea.

     

    În fiecare după-amiază, două ore sunt consacrate autoterapiei : în subgrupe de câte 4 – 6 persoane sub îndrumarea unui moderator voluntar, fiecare subgrupă realizează unul sau două exerciţii terapeutice.

     

    Iată aşadar avantajele majore ale une tabere de leadership cu impact terapeutic : se lucrează pe comportamentele reale teritoriul şi se dezvoltă abilităţi cu impact terapeutic sub îndrumarea făcută cu cea mai mare măiestrie a  terapeutului formator Dr. Andre Moreau.

     

    Date tehnice:

    Perioada desfăşurării:  30 martie – 1 aprilie 2009

    Locaţia : jud. Bihor -Pădurea Neagra vezi imaginile

    Număr de participanţi: 25 maxim

    Data limită de înscriere :   20.03. 2009

    Grup ţintă: Orice persoană interesată de psihologie, autocunoaştere şi dezvoltare personală. Se pot înscrie şi studenţi!!!

     

    Despre formator:

    Dr. André MOREAU este psihiatru, licenţiat în psihologie, psihanalist, formator în psihoterapie integrativă. Este psihoterapeut certificat de Asociaţia Europeană de Psihoterapie. A urmat formări în psihodramă, analiza tranzactională şi terapia Gestalt. Este licenţiat al Institutului de Gestalt din Cleveland ‘Gestalt Institute of Cleveland’ , master practician în Programare Neurolingvistică PNL şi hipnoză ericksoniană, membru al Societăţii Franceze de Gestalt şi al Asociaţiei Internaţionale de Psiho şi Somatoterapie de la Strasbourg AIS , fondator şi fost vicepreşedinte al Societăţii Balint din Belgia unde a organizat primele grupuri Balint de formare psihologică pentru medici. Este autor a 12 cărţi şi a numeroase articole apărute în revistele de specialitate.

     

    Persoane de contact:

    Psih. Călin  SECAN – 0745-88.90.44                Psih. Alina PERŞA –  0729-03.35.88

    Psih. Gyorgy GASPAR  - 0740-36.26.81           Psih. Ritta NICOARA – 0744-11.84.76

    e-mail: *****.

     

    Tarif:  650 RON
    Tariful include: Cazare 3 nopţi, masă, taxă de curs, materiale.
    Tariful se achită:  CONT IBAN: RO91BTRL03101202D57149XX  Banca Transilvania-  în mod obligatoriu să cereţi a fi specificat numele persoanei care a virat bani, sau puteţi achita taxa direct la sediul societăţii luni-vineri, între orele 09 - 18, str. Ham Janos nr. 9 .

     

     

     







    Home · Adauga anunt · Modifica anunt · Login · Inregistrare firma · Forum · Widget anunturi · Semnalati o neregula · Contactati echipa Anunturi AZ ·

    Index produse:   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   X   Y   Z
    Descarca gratuit aplicatia pentru telefonul tau


    Va doriti propriile produse listate aici ? Creati-va propriul magazin virtual pe aaz.ro.

    Informatiile despre preturi, produse si servicii sunt oferite de terte parti si doar pentru informare. AAZ.ro nu garanteaza acuratetea informatiilor si nu este raspunzator pentru nici o eroare, omisiune sau intarzieri,
    nici pentru orice neintelegeri sau pierderi datorita acestor informatii. Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Stergerea contului | Cookies | Siguranta online | ANPC | Contact



    Verified by VISA MasterCard SecureCode
    AAZ.ro © 2008