Portal creat,intretinut si promovat de Asociatia Filantropica Timi&Raluca
CURATA ROMANIA CU APLICATIA LET"S DO IT! | |
Avem o veste mare si vrem sa fii primul care o afla:lansam astazi aplicatia de mobil si platforma "Let`s Do It!". De acum inainte, poti marca oricand deseurile intalnite in oras sau în natura pe Harta Deseurilor, pentru a fi apoi raportate către autoritati si curatate în 30 de zile, conform legii.
Ce spui, ne ajuti sa facem primele raportari?
Iata cum functioneaza aplicatia si platforma "Let`s Do It!": 1. Descarca si instaleaza aplicatia "Let`s Do It!", disponibila gratuit pe Google Play si, in curand, si pe App Store |
2. Pozeaza mormanul de deseuri si pune-l pe harta, impreuna cu detalii relevante (componenta, dimensiuni) |
3. Aplicatia sesizeaza autoritatile responsabile de curatarea zonei – sesizarea se genereaza automat, iar tu primesti constant notificari legate de statusul raportarii |
4. Autoritatile trimit un raspuns in maximum 30 de zile, conform legii si curata zona raportata, iar tu esti informat cand situatia este rezolvata |
Poate ca te-ai intrebat de mai multe ori ce poti face tu, ca cetatean, pentru a curata Romania. Poate ca ai dorit sa tragi un semnal de alarma si n-ai stiut la cine sa apelezi sau procesul a fost unul extrem de anevoios.
Ai acum la indemana un instrument prietenos si usor de folosit, care sa-ti fie alaturi ori de cate ori descoperi deseuri in locuri unde n-ar trebui sa existe: aplicatia de mobil si platforma "Let`s Do It!".
Voluntariatul pe care il poti face oricand, oriunde te-ai afla! Este voluntariatul care se hraneste cu intentii sincere de a schimba Romania in bine si cu spiritul de actiune, cel pe care l-ai aratat de atatea ori deja, atunci cand ne-ai ajutat sa cartam deseuri cu bicicleta sau masina sau venind la curatenie.
Iti multumim pentru toata energia pozitiva si pasiunea pe care le-ai aratat pana acum pentru "Let`s Do It, Romania!".
Descarca aplicatia aici! In parteneriat cu | |||
Cu sprijinul | |||
În Romania, totul a început cu filmuletul Estoniei, în vara lunii iulie 2009. Filmulețul, despre cum au reușit estonienii să pună în practică aceasta acțiune, a fost o adevărată sursă de inspirație și a circulat pe internet timp de câteva zile într-un ritm alert, stârnind multe discuții și întrebări. Fiecare persoană care îl vedea se întreba timid: “oare s-ar putea așa ceva și in România?”. Liana Buzea, președintele Asociației EcoAssist, a fost cea care a decis sa realizeze proiectul și în țara noastră. Așa a început totul! Au urmat multe întâlniri și discutii, în vederea obținerii unor reacții sau chiar stabilirea unor variante de colaborare. Lucrurile s-au conturat treptat, inițiativa grass-root a fost cea care a mers de la sine, oamenii alăturându-se cu entuziasm cauzei.
Echipa centrală a fost, și este, împarțită în 7 domenii:
Mai târziu a fost gândit și sistemul de organizare național, care a fost pus la punct în lunile care au urmat:
Pe 25 septembrie, peste 200 000 de voluntari au participat la curățenie în toată țara. Și nu ne-am oprit aici. În 2011, Ziua de Curățenie Națională a fost 24 septembrie, atunci când peste 300 000 de voluntari au venit să curețe România de gunoaie! Anul acesta, peste 50 de țări din întreaga lume vor organiza o zi de curățenie generală, în perioada 15 martie-12 octombrie. România este pe harta mondială – Ziua de Curățenie Națională este 28 septembrie.
Ce nu stiati despre Let`s Do It, Romania!
6500 de mormane de deșeuri, iar procentul de acoperire a teritoriului depășea 60%
MOTTO:
“Doneaza un lucru pe care nu-l mai utilizezi, cumpara un cadou pentru cineva drag sau chiar pentru tine. Gesturile tale vor avea un triplu divident: ecologic - prin practica de reutilizare a produselor, social - prin donatia pe care o faci si economic - prin cumparaturile tale solidare.”(pentru a merge la pagina bazarului,CLIK pe banner!)
Adociatia Filantropica Timi&Raluca in parteneriat cu RITTER-BROKER DE ASIGURARE SI REASIGURARE SRL furnizeaza servicii de consultanta financiara de inalta calitate, oferind fiecarui client produsul de asigurare adecvat necesitatilor de protectie si posibilitatilor sale financiare.