Descriere: Sprijina metabolismul lipidelor si colesterolului. Ajuta la mentinerea nivelului normal al colesterolului.
Ingrediente: frunze de ceai verde (Theae folium), sulfină (Meliloti herba), păpădie (Taraxaci herba), fructe de măceş (Cynosbati fructus), frunze de rozmarin (Rosmarini folium), urzică (Urticae herba), coada calului (Equiseti herba), ulei esenţial de lămâie (Citri aetheroleum).
Ceaiul verde impiedica sinteza si absorbtia colesterolului si lipidelor prin taninuri catehice prezente in compozitia sa. Actiunea hipocolesteroleminta se datoreaza de asemenea polifenolilor prezenti in papadie si rozmarin si betasitosterolilor din urzica.
Poliholozidele si taninurile din compozitia sulfinei, rozmarinului si macesului reduc absorbtia lipidelor si colesterolului la nivel intestinal.
Macesul si rozmarinul prin efectul antioxidant impiedica peroxidarea lipidelor.Coada calului datorita saponozidelor favorizeaza eliminarea deseurilor metabolice.
Indicatii: Lipide si colesterol marit, prevenirea aterosclerozei.
Mod de utilizare: Peste 1-2 linguriţe amestec de plante se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10-15 minute acoperit, apoi se strecoară. Se beau 3-4 cani cu ceai pe zi intre mese si seara.
Durata unei cure obisnuite este de 2-3 luni, sau conform recomandarii medicului.
Producator: Fares