Descriere: Favorizează eliminarea toxinelor. Susţine mecanismele naturale de purificare a organismului. Favorizează purificarea sângelui.
Ingrediente: flori de soc (Sambuci flos), frunze de păpădie (Taraxaci folium), urzică vie (Urticae herba) 15%, trei fraţi pătaţi (Violae tricoloris herba) 15%, cicoare (Cichorii herba), frunze de mesteacăn (Betulae folium), rădăcină de brusture (Bardanae radix) 5%, fructe de ienupăr (Juniperi fructus), frunze de frasin (Fraxini folium).
Acest ceai are acţiune depurativă prin eliminarea toxinelor atât pe cale renală prin diureză, cât şi pe cale intestinală prin laxaţie şi tegumentară prin sudoraţie.
Acţiunea benefică a ceaiului este completată de favorizarea eliminării acidului uric conferită de principiile active din frasin, ienupăr, mesteacăn şi a colesterolului (păpădie, mesteacăn, ienupăr, brusture). Produsul are de asemenea acţiune antialergică prin substanţele active din mesteacăn şi trei fraţi pătaţi.
Pierderea excesivă de săruri minerale şi vitamine este prevenită datorită compoziţiei bogate a plantelor selecţionate în potasiu, calciu, magneziu, fier şi vitaminele A, B complex şi C.
Indicatii: Cure de purificare a organismului utile în afecţiuni reumatice, gută, obezitate, hipercolesterolemie, edeme, boli de piele.
Mod de utilizare: Peste 1 – 2 linguriţe amestec de plante se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10 – 15 minute acoperit, apoi se strecoară. Se beau 3 – 4 căni cu ceai pe zi. Ceaiul se bea între mese.
Durata unei cure este de 6 – 8 săptămâni. Cura se poate repeta după o pauză de o lună.
Producator: Fares