Instaleaza gratuit aplicatia pentru Android
Toate categoriile
  • Toata tara
    CAUTA

    S.C. REMINA IMO...

    Noutati


    Programul Prima Casa

    Ce este Programul Prima Casa?

     

     

     

    Programul Prima Casa face parte din masurile anticriza initiate de guvern pentru a sustine sectoarele economice prioritare.

     

     

     

    Obiectivul principal este sa deblocheze activitatea de creditare si sa impulsioneze sectorul constructiilor, ceea ce va avea efecte benefice asupra activitatii economice si crearii de noi locuri de munca.

     

     

     

    Programul consta in facilitarea accesului populatiei la credite ipotecare. In acest scop, statul garanteaza integral imprumuturile acordate de banci, cu conditia ca acestea sa acorde credite mai ieftine.

     

     

     

    Cine poate obtine credit?

     

     

     

    Solicitantii de credite vor trebui sa indeplineasca urmatoarele conditii :

     

     

     

    * Nu au detinut si nu detin nici in prezent in proprietate o locuinta, individual sau in comun, impreuna cu sotii lor sau cu alte persoane, cu exceptia cotelor parti de locuinta dobandite prin mostenire
    * Achizitioneaza o locuinta finalizata sau in diferite stadii de finalizare, inclusiv locuinte construite prin programele derulate de Agentia Nationala a Locuintelor (ANL)
    * Construiesc de la zero o locuinta individuala sau in asociere cu alti 6 beneficiari, cu conditia sa aiba in posesie terenul aferent iar autorizatia de constructie sa fi fost primita dupa data de 23 februarie 2010
    * Dispun de avansul minim necesar
    * Se obliga sa constituie un depozit colateral egal cu dobanda datorata pe o perioada de 3 luni
    * Se obliga sa nu instraineze locuinta achizitionata timp de 5 ani de la data dobandirii
    * Asigura locuinta impotriva tuturor riscurilor si cesioneaza drepturile de despagubire in favoarea statului roman.

     

     

     

    Care sunt conditiile de creditare?

     

     

     

    Creditele acordate de banci vor trebui sa indeplineasca urmatoarele conditii legate de cost:

    * Rata dobanzii la euro va avea o marja maxima de 4 puncte procentuale peste Euribor la 3 luni
    * Rata dobanzii la lei nu va depasi Robor la 3 luni plus 2,5 puncte procentuale
    * Marja include nivelul total al comisioanelor percepute de banca
    * Comisionul de garantare, platit catre FNGCIMM, este de 0,49% pe an, aplicat la sold
    * Nu se percep comisioane de rambursare anticipata
    * Avansul minim este de 5% din pretul locuintei, daca pretul de cumparare este de pana la 60.000 euro, iar pentru locuintele mai scumpe, avansul minim este de 3.000 euro plus diferenta dintre pretul de achizitie si limita de 60.000 euro
    * In cazul constructiei individuale, avansul minim este de 5% din valoarea constructiei, daca aceasta nu depaseste 70.000 euro; daca valoarea constructiei este mai mare avansul va fi de 3.500 euro plus diferenta

    Condiții generale

    - Statul garantează credite în limita a 60.000 de euro, pentru imobile vechi ori deja începute, și 70.000 de euro, pentru locuințe cu lucrări încă neîncepute, iar cumpărătorii organizați în asociații beneficiază de o garanție de câte 75.000 de euro, tot pentru case noi.

    - Rata dobânzii este egală cu EURIBOR la trei luni plus maximum 4% pe an, la credite în euro, respectiv ROBOR la trei luni plus maximum 2,5 puncte procentuale. Marja include și nivelul total al comisioanelor percepute de finanțator.

    * Durata maxima de rambursare este de 30 ani.
    * Locuinta achizitionata se incadreaza in clasa A, B sau C de eficienta energetica

     

     

     

    Bancile sunt obligate sa mentina aceste conditii pe toata durata contractului de credit. Spre deosebire de un credit obisnuit, ipoteca va fi instituita de aceasta data in favoarea statului.

     

     

     

    Cum se acorda creditul pentru constructie?

     

     

     

    Programul Prima Casa permite obtinerea de finantare in vederea constructiei de la zero a unui imobil, prin intermediul unei firme specializate.

     

     

     

    Garantia maxima ce poate fi acordata de stat ajunge la 66.500 euro in cazul in care exista un singur solicitant. Daca se asociaza insa minim 7 familii, se poate solicita o finantare comuna, in vederea construirii unui bloc, iar garantia individuala urca la 71.250 euro.

     

     

     

    Modificarile legislative aparute in 2010 au imbunatatit procedura de lucru. Bancile vor putea acorda elibera creditul in transe, corespunzator fazelor de executie a proiectului.

     

     

     

    De asemenea, creditul pentru constructie va putea fi acordat numai acelor solicitanti care au obtinut o autorizatie de constructie dupa data de 23 februarie 2010.

    Home · Adauga anunt · Modifica anunt · Login · Inregistrare firma · Forum · Widget anunturi · Semnalati o neregula · Contactati echipa Anunturi AZ ·

    Index produse:   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   X   Y   Z
    Descarca gratuit aplicatia pentru telefonul tau


    Va doriti propriile produse listate aici ? Creati-va propriul magazin virtual pe aaz.ro.

    Informatiile despre preturi, produse si servicii sunt oferite de terte parti si doar pentru informare. AAZ.ro nu garanteaza acuratetea informatiilor si nu este raspunzator pentru nici o eroare, omisiune sau intarzieri,
    nici pentru orice neintelegeri sau pierderi datorita acestor informatii. Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Stergerea contului | Cookies | Siguranta online | ANPC | Contact



    Verified by VISA MasterCard SecureCode
    AAZ.ro © 2008