ŞCOALA DE DETECTIVI PARTICULARI "CONFIDENT", înfiinţată în 2006, are ca acţionar majoritar Biroul de Detectivi Particulari CONFIDENT şi funcţionează în condiţiile O.G. nr.129/2000 şi a Legii 329/2003.
ŞCOALA DE DETECTIVI PARTICULARI "CONFIDENT", este AUTORIZATĂ prin Decizia nr. 2737 din 07.06.2007, eliberată de Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor, sub autoritatea Ministerului Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse şi a Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, cu activitatea principală:
Alte forme de învăţământ - cod CAEN 8042, ca furnizor de formare profesională organizează şi desfăşoară cursuri de specializare pentru ocupaţia DETECTIV PARTICULAR, ca persoană juridică română de drept privat.
Activitatea detectivilor particulari este prevăzută în Catalogul Activităţilor din Economia Naţională - Nomenclatorul CAEN 7460 Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 908 / 13.XII.2002, pg. 101 .
Profesia de detectiv particular este cuprinsă în Clasificarea ocupaţiilor din România - Cod C.O.R. ocupaţie: 345004 Grupa de bază 3450 Inspectori de poliţie şi detectivi .
Cod standard ocupational Detectiv particular: R3.
Tipul programului: SPECIALIZARE
Denumirea ocupaţiei: DETECTIV PARTICULAR
Domeniul ocupaţional: ADMINISTRAŢIE PUBLICĂ ŞI APĂRARE
Tipul de certificat obţinut: CERTIFICAT DE ABSOLVIRE, cu recunoaştere naţională
Forma de pregătire: cursuri de formare profesională, cu un preponderent caracter practic - aplicativ, care răspunde criteriului performanţei acceptabile sau criteriului reuşitei pentru obţinerea atestatului de detectiv particular.
Formarea profesională se asigură printr-o Programă de pregătire aprobată de Inspectoratul General al Poliţiei Române, ce cuprinde activităţi de pregătire teoretică şi practică în vederea realizării obiectivelor de formare de competenţe profesionale pentru profesia de detectiv particular, în conformitate cu standardul ocupaţional, respectiv standardul de pregătire profesională, recunoscute la nivel naţional, sporind proporţia cursanţilor cu inserţie reuşită pe piaţa forţei de muncă.
De asemenea se urmăreşte educarea spiritului de echipă şi disciplină, de acţiune colectivă, de comportare etică şi respectare a normelor deontologice profesionale, încredere în forţele proprii, capacitatea de orientare şi acţiune în situaţii diferite şi complexe, etc.
S.D.D.P. CONFIDENT realizează formarea profesională a participanţilor cu formatori care au pregătirea pedagogică specifică şi specializarea corespunzătoare programei de pregătire şi dispune de spaţii adecvate şi mijloace moderne de pregătire.
La începutul fiecărei serii de pregătire se încheie un Contract de formare profesională cu fiecare participant la cursuri.
Formele de organizare a programului de formare: Cursuri şi stagiu de practică
DURATA CURSULUI: 3 luni
a pregătire teoretică: 100 ore Luni - Vineri: 16.00 - 20.00
b pregătire practică: 225 ore
LOCUL DE DESFĂŞURARE
a pentru pregătirea teoretică
CENTRUL INCUBATOR DE AFACERI-CIAf, BUCUREŞTI, Sector 4, Şos.Olteniţei, Nr.225A
b pentru pregătirea practică
BIROUL DE DETECTIVI PARTICULARI "CONFIDENT"
Ocupaţia de detectiv particular poate fi o afacere proprie care să-ţi aducă profit cât mai mare şi, nu în ultimul rând, să nu dai socoteală nimănui la locul de muncă.
Sfaturile specialiştilor, pentru cei care doresc să înceapă propria afacere în acest domeniu al detectivisticii şi doresc să reuşească, sunt:
1. Fă ceea ce îţi place! E important să fii pasionat de ceea ce faci.
2. Cercetează piaţa înainte! Trebuie să devii un expert în domeniu.
3. Fă un plan de afaceri! Înainte de a pune ideea în aplicare, scrie pe hârtie toate variantele posibile. Planul ajută în situaţii critice.
4. Fă-ţi socotelile din timp! Fă economii. Atrage potenţiali investitori.
5. Fă totul legal! Este un proiect pe termen lung şi este imposibil să poţi construi ceva durabil dacă nu ştii foarte bine ce obligaţii ai.
6. Începe afacerea când eşti încă angajat! Cât poate trăi un om fără bani?
7. Nu o face singur! Ai nevoie de cineva care să te ajute. Şansele de a lua o decizie corectă cresc atunci când opţiunile sunt analizate de mai multe persoane.
8. Fă mai întâi rost de clienţi! Nu aştepta până începi afacerea oficial.
9. Pune pe picioare reţeaua! Oferă gratuit câteva servicii. Foarte importantă este publicitatea făcută de clienţii mulţumiţi.
10. Cere ajutor profesional! Vei pierde bani şi mult timp, încercând să faci de unul singur lucruri la care nu te pricepi.