Editura STAR TIPPAvantajele oferite de noi la Editura STAR TIPP
EDITITURA STAR Tipp este potrivita pentru un tiraj mic sau mare pentru a face din editare o afacere?
Multi autori mici sau mari utilizare editura noastra EDITITURA STAR Tipp. Avantajele oferite de noi include costul competitiv de imprimare, profesionalismul cu care tratam fiecare proiectatit pentru cantităţi mici, cit si pentru cantitati mari, un acces liber la magazinul nostru pe pagina on line de unul singur, motor de căutare şi de mare vizibilitate pentru produsele dumneavoastră. NOI chiar vă oferim o locaţie pentru oferirea de publicare, editare, daca ne solicitati ca membri.
Avem pentru toti cei care publică prin noi dreptul legal asupra materialului publicat privind drepturile de autor pe viata şi permisiunile noastre de a vinde acest drept catre alti editori.
SISTEMUL TcdC - EDITAREA cartilor ia o noua turnura la Tiparire
In esenta, folosirea sistemului TcdC (“tiparire comanda la cerere”).inseamna ca, ori de cate ori se comanda un exemplar dintr-o carte, se tipareste o copie a acesteia. Pentru oricine poseda cunostinte chiar si rudimentare despre metodele traditionale de tiparire, acest lucru suna ridicol. Editarea unei carti prin intermediul unei rotative traditionale este un proces de durata si care implica cheltuieli foarte mari, iar tiparirea unui singur exemplar ar costa mii de dolari. Introducerea tehnologiei digitale a adus schimbarea acestei conceptii.
O companie care foloseste sistemul TcdC (“tiparire comanda la cerere”).preia, pe cheltuiala autorului-client, toate problemele spinoase mentionate mai sus: culegerea manuscrisului, tehnoredactare, realizarea copertei si, mai ales, tipar. Avantajul este ca se poate tipari chiar si un singur exemplar, deoarece compania transforma manuscrisul intr-un fisier de maximum 10 Mega stocat pe un hard-disk, iar transferarea acestuia pe hartie are loc cu ajutorul unei imprimante performante tip MINOLTA ProHub 5000 cu tipar policrom la o calitate impecabila.
Schimbarea adusa este exact la acest nivel al imprimarii, pentru ca altfel editarea cartilor cu ajutorul computerului nu e deloc noua. Incepand cu anii ’80, paginile cartilor capatau forma direct pe monitor, apoi se imprimau pe film si, printr-un procedeu de expunere/developare se produceau placile de tipar, pe care incapeau cate 16 pagini de carte. Luau astfel nastere colile de tipar, care erau montate in rotativa. Cand aceasta isi incepea miscarea, dura un timp pana placa tipografica era incarcata cu exact cantitatea necesara de cerneala, astfel incat primele printuri erau adesea fie decolorate, fie prea incarcate.
Pentru paginile color, hartia trebuia sa treaca prin presa de patru ori, cate o data pentru fiecare dintre culorile care formeaza baza tehnologiei de tiparire in policromie. Si, din moment ce toata aceasta munca era oricum necesara, din punct de vedere economic se impunea producerea a mii sau zeci de mii de copii ale unei carti odata. (Prin tiparirea a mii de copii, cheltuielile initiale sunt fractionate, iar costul fiecarui volum ajunge sa reflecte doar un mic procent din respectivele cheltuieli).
Tehnologiile digitale de editare, de inalta rezolutie, dezvoltate la inceputul anilor ’90, au adus o schimbare majora a acestor ratiuni economice. Spre deosebire de presele traditionale de tiparit, echipamentele digitale elibereaza cerneala direct pe pagina, dupa o formula determinata de codul primit de la un computer (cel mai bun exemplu il constituie banala imprimanta laser de birou; se poate spune chiar ca print-on-demand inseamna tiparirea unei carti la imprimanta). In acest mod, chiar si tiparirea color nu are nevoie de mai mult de o rulare a hartiei, calitatea imprimarii fiind foarte buna.
Implicatiile nu au fost ignorate de catre edituri. Ele au realizat ca a devenit mai usor sa tiparesti exact numarul necesar de copii ale unui document, in loc de minimum 500 sau 1.000 de exemplare. Prima aplicatie comerciala a acestei tehnologii a fost in domeniul manualelor si rapoartelor, documente care necesita tiraje relativ reduse si suporta modificari frecvente.
La sfarsitul anilor ’90, procedeul s-a extins si in domeniul editarii de carte. Extinderea s-a produs pe fondul unei situatii aparute in Statele Unite, unde scriitorilor debutanti li se recomanda sa-si tipareasca volumele pe cont propriu, prin metodele traditionale (pe rotativa).
In acest mod, ei erau obligati sa scoata mii de copii odata, ceea ce dura destul de mult si implica un efort financiar considerabil. Dupa aceea, trebuiau sa-si depoziteze undeva, pe cont propriu, tirajul rezultat, sperand ca vor reusi sa-l vanda pentru a-si recupera investitia. Iar investitia nu era chiar mica: la un tiraj de 1.000 de bucati si la un cost de 2 $/buc., rezulta suma de 2.000 $, la care – atentie! – se adaugau si costurile de promovare. Cei mai multi scriitori debutanti nu aveau posibilitatea si nici dorinta de a face aceasta investitie. In aceste conditii, NOI prin tehnologia de tipar digital va oferim o alternativa practica. Intrati in contact direct cu noi deveniti membru si dorinta Dvs. Este indeplinita, noi folosim sistemul TcdC (“tiparire comanda la cerere”).
