- Soi viguros cu perioada lunga de vegetatie (190-200 zile) si cerinte mari fata de temperatura, peste 1700 C temperatura utila.
- Fertilitate mijlocie, 57-60% lastari fertili si productivitatea mare.
- Fenofazele de vegetatie : dezmugurire mijlocie, periaoda 10-20 IV; parga strugurilor se declanseaza la inceputul lunii august; procesul de maturare decurgand lent, pana la sfarsitul lunii septembrie (epocaVI).
- In timpul infloritului necesita temperaturi ridicate de 18-20C, altfel soiul este predispus la margeluire.
- Toleranta slaba la ger (-14,-18C);foarte sensibil la mana si oidium; sensibil la atacurile acarienilor si moliilor strugurilor; sensibil la seceta.
- Productiile de struguri care se realizeaza la acest soi sunt mari, de peste 20 t/ha, din care productie marfa 83 - 85%.
- Realizarea productiilor mari de struguri este asigurata numai in conditii de irigare.
- Maturarea strugurilor este tarzie, epoca a VI -a. Acumuleaza cantitati mijlocii de zaharuri 165 - 170 g/l, iar aciditatea ramane echilibrata intre 5.5 - 5.8 g/l H2SO4.
- Durata de conservabilitate a strugurilor pe butuc este de 2 - 3 saptamani.
- La recoltare si transport, strugurii trebuie manipulati cu atentie, deoarece boabele se pateaza usor la cea mai mica lovire.
- Strugurii se comporta bine la pastrare.
Soiul Italia face parte din categoria strugurilor de masa.