DESCRIERE
Ocupaia: Buctar
Cod COR: 5122.2.1
Descrierea ocupaciei:
Bucatarul realizeaza preparate culinare dupa diferite retete care sa satisfaca exigentele consumatorilor. �n acest scop, el se ocupa de pregatirea produselor alimentare pentru gatit. Masoara cantitatile necesare, le amesteca progresiv conform retetei, le pune la dospit, fermentat, copt sau fiert. Dupa ce preparatele culinare au fost pregatite, urmeaza �mpartirea lor �n portii.
Competente dobandite:
Comunicarea la locul de munc
Desf_urarea muncii �n echip
Aprovizionarea cu materii prime _i auxiliare a locului de munc
Asigurarea condiciilor igienico-sanitare
Organizarea cadrului general de deschidere _i �nchidere a activitcii secciei
Prevenirea polurii mediului
�ntocmirea documentelor specifice
Pregtirea antreurilor calde _i reci
Pregtirea fripturilor
Pregtirea gustrilor calde _i reci
Pregtirea m�ncrurilor din carne
Pregtirea m�ncrurilor din legume, orez, ou, paste finoase
Pregtirea preparatelor lichide
Prepararea dulciurilor (deserturilor)
Prepararea fondurilor glace
Prepararea m�ncrurilor din pe_te _i fructe de mare
Realizarea acciunilor de supervizare _i control
Realizarea aluaturilor de baz
Realizarea salatelor
Realizarea sosurilor
Documente necesare la inscriere:
cerere de inscriere.
copie BI/CI.
copie certificate na_tere
copie certificat de casatorie/divort (pentru doamne).
copie act de studiu
Programul cursului este structurat in trei sectiuni:
sesiuni de formare "FACE to FACE" cu prezenta in sala de curs.
sesiune de studiu - studiu individual si rezolare de teme specifice, cu asistenta din partea lectorilor ACCRC , in perioadele premergatoare, pe parcursul cursului
suscinerea examenului final
Durata cursului: 720 ore.
Pretul cursului: 600 RON.
13 Feb 2018 · Valabilit. 14 Mai 2018 · Afisari :